2020.02.13. 12:42:23 9390 320

Olívaolajjal a túlevés ellen? Ismerkedjünk meg a szekretinnel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A különböző ételek különbözőképpen hatnak szervezetünkre: Mindannyian hallottunk már a divatos, diétás ételekről, azt azonban már kevésbé jegyezzük meg, hogy melyek azok a vegyületek bennük, amik az egészségünket szolgálják. Egy közülük a szekretin.

Olívaolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olívaolaj

Tudat alatt tisztában vagyunk abban, hogy mennyire nem tesz jót a testsúlyunknak, ha rendszeresen annyit eszünk, amennyi csak belénk fér. Egyrészt gyomrunk kitágulhat, másrészt így nagyságrendekkel több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint a szükséges.

Étvágyunk szabályozása

A fogyni vágyók a vágyott testsúlycsökkentés érdekében a testmozgás és a diétás étrend mellett segítségül hívhatják az étvágycsökkentő étrendkiegészítőket, teákat. Ezek főként a fogyási folyamat első szakaszában lehetnek hasznosak, amikor is megtanulja a szervezetünk, hogy mennyi az a minőségi (!) ételmennyiség, ami már nem hizlal, de még energia dússá tesz. Milyen elven működnek az étvágycsökkentő készítmények? A kalóriát tároló fehér zsírszövet mellett testünkben jelen van a barna zsírszövet, amely a hőtermelés során kalóriát éget. Amikor a hőmérséklet kissé megemelkedik, akkor aktiválódnak a teltségérzet jelzéséért felelős idegsejtek. Tehát a cél az, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek aktívabbá teszik a barna zsírsejtjeinket. ##A szekretin A szóban forgó hormon megfelelő mennyiségben működésre tudja bírni a kalóriaégető zsírszövetet, így célszerű beiktatnunk étrendünkbe a szekretin gyorsabb felszabadulását meggyorsító élelmiszereket.

Az ilyen irányú kutatások azonban még nagyon az elején járnak. A szakértők azt a felfedezésüket azonban már nyilvánosságra, hogy az olajsav stimulálja a szekretint. Ez azt jelenti számunkra, hogy pár cseppnyi a jól ismert olívaolajból segíthet nekünk abban, hogy túlevés nélküli teltségérzet alakuljon ki az étkezés során.

A szakemberek azonban óva intenek attól, hogy a hormonegyensúlyt mesterségesen túlságosan megborítsuk, hiszen annak számos káros mellékhatása alakulhat ki.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!

Túl vagy már a tavaszi nagytakarításon? – Ha még nem, most megmondjuk a tutit

Tudjuk, lassan itt a forró évszak, úgyhogy ez a nagytakarítás már inkább nyári, mint tavaszi. De hát annyira egybefolynak már ezek az évszakok, úgyhogy szerintem egy apró csúszás igazán belefér. Ha viszont azt sem tudod, hogyan is állj neki, mutatunk egy szuper ötletet, amivel még hatékonyabb és még gyorsabb lehetsz.