2014.04.29. 08:00:00 5828 19

Nyitott Balaton a hosszú hétvégén!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A május 1-i négynapos hétvégére programot keresőknek egy nagyon jó tippet találtunk: irány a Balaton! Míg korábban főleg csak a nyári fürdőszezonhoz igazítva voltak programok, idén a Nyitott Balaton akció keretében több száz vendéglátó és rekreációs egység szervez közösen programokat. Néhány ajánlatot összegyűjtöttünk, de rengeteg lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat. Figyelem: ne felejtsük el sem a naptejet, sem az esőkabátot!

Nyitott Balaton - 2014. május 1-11. között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyitott Balaton - 2014. május 1-11. között

Miért jó tavasszal a Balaton?

Amiért tavasszal kirándulni is kiváló: nincs túl meleg, akár egész napos túrákat és sétákat is lehet szervezni. Ráadásul ilyenkor még nincs a - például borfesztiválokra jellemző - hatalmas tömeg. Aki próbált már Balatonfüreden borfesztivál idején kerékpárral átjutni a sétányon, az tudja, miről beszélek. :)

Ha már kerékpár...

Korábbi cikkünkben ajánlottuk egy, a Balaton északi részét megkerülő távot. Most akár ki is egészíthetjük azt, például a Révfülöp és Balatonboglár között közlekedő személyhajókon féláron szállíthatjuk kerékpárunkat!

Gyalog is

A nyitottbalaton.hu oldalon Szinte minden napra találunk szervezett túrákat, csak az indulás helyét kell eldönteni. A Keszthelyi-hegységben igen szép útvonalon sétálhatunk végig a "Kétkilátó" túra keretében. A program ingyenes, indulás: 2014. május 1., 9:00, a Jüngling Zoltán közösségi háztól.

Gyerekeknek

Május 1-11. között a szépen felújított Szigligeti Várban várjátékok lesznek, ahol láthatunk csatákat, és a kiállított fegyverek némelyikét akár ki is próbálhatják a gyerekek! Bemutatók minden nap 2 időpontban, 11-kor és 16 órakor kezdődnek. Ugyan ez a program nem ingyenes, azonban a jegyárak nagyon alacsonyak: 600 Ft felnőtteknek és 300 Ft gyermekeknek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.