2022.11.15. 12:05:00 6335 259

Mondj nemet a lábgombára, természetesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizony minden igyekezetünk ellenére megtörténhet az, hogy igény lép fel a lábgombásodás gyógyítására alkalmas gyógymódokra még a mi életünkben is. Ha te is a természetes megoldások híve vagy, jegyezd fel az alábbi gyógymódokat magadnak vész esetére!

Esztétikus lábkörmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esztétikus lábkörmök

A gombásodás okozói nedves környezetben - például az öltözőkben és zuhanyzókban – érzik a leginkább jól magukat, erre alapozva pedig fel tudunk készülni ellenük: papuccsal és megfelelő higiéniával! Hidd el, ez kevesebb erőfeszítést okoz, mint a már kialakult lábgombát legyűrni!

Praktikák lábgomba megelőzéséhez!

Tartsd szárazon a …

A megfelelő méretű cipő csupán egyik feltétele az egészséges lábaknak, a cipőnknek ezen felül még higiénikusnak is kell lennie! Ha lábunk hajlamos az izzadásra és van arra is esély, hogy kevésbé higiénikus talajon kell mezítláb járnunk, mindenképpen érdemes a cipőnket is rendszeresen tisztítani belülről (erre nagyon tuti spray is kapható), valamint ne hagyjuk, hogy benedvesedjen. Cserezokni és a külső hőmérsékletnek megfelelő vastagságú cipő sokat segít ez utóbbi problémán.
Vizes lábainkat sose dugjuk bele a lábbelibe! Megszáríthatjuk hajszárítóval és beszórhatjuk kukoricakeményítővel is púder gyanánt.

Most legyél „irigy”!

A lábgomba terjedését úgy tarthatjuk kordában, hogy nem kérünk és nem is adunk kölcsön zoknit, cipőt és törölközőt sem.

Természetes gyógymódok lábgombára

Biztosan hallottál már a legáltalánosabb ellenszerekről: a teafaolajról, a sóról és az ecetről. Az előbbivel inkább ecsetelni szokás, míg a sót és az ecetet oldatként alkalmazzák. Ez utóbbit 1:4 arányban szükséges lábfürdőhöz adni. Heti kétszer ajánlott ilyen oldatban áztatni a köröm- vagy lábgombás lábfejeket, majd gombaellenes porként szódabikarbóna is bevethető. (Ezt is le szükséges mosni bő 15 perc hatóidő után.) Most ezeknél meglepőbb segítőtársakat is meg ismerhetsz.

Ne (csak) idd a sört!

A sörben lévő élesztő olyan csábító a gombának, hogy nem ragaszkodik tovább a lábunkhoz, kivéve, ha nem (csak) lábfürdőként alkalmazzuk, hanem hagyományos frissítőként italként is fogyasztjuk. Tehát, amíg lábgombád van, jobb tartózkodni a sörivástól!

Joghurttal a lábgomba ellen!

Egy kicsit kényelmetlenebb megoldás, de ugyancsak hatásos lehet minden este natúr joghurttal – vagyis annak jó baktériumaival - kezelni az érintett felületet. Nyugalom, ezzel nem fogod etetni a gombát. Egyszerűen kend fel rá, hagyd megszáradni rajta, majd öblítse le.

Szájvizet a lábra!

Ha a fertőzés miatt viszkető vagy égő érzés is fellép, annak azonnali enyhítésére áztasd be a lábadat antiszeptikus szájöblítő szerbe. Ki tudja, még a lábszagot is elveheti…

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

A világ legegyszerűbb muffinja – Fehérjedús finomság rohanós reggelekre vagy lazulós délutánokra

A hétvégékben nem csak azt szeretjük, hogy sokáig, de legalábbis egy kicsit tovább lustálkodhatunk, hanem azt is, hogy jut időnk leülni és szépen komótosan megreggelizni a szépen megterített asztalnál. Bezzeg a hétköznapokon… akkor csak a rohanás van!