2016.08.16. 09:11:53 8857 188

Lőrincz Viktor, birkózó ötödik, elődöntős a női pólóválogatott
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor ötödik helye volt a legjobb magyar eredmény a riói olimpiai hétfői versenynapján, amelyen a női vízilabda-válogatott drámai mérkőzés után bejutott az elődöntőbe.

Lőrincz Viktor, miután kikapott a német Denis Maksymilian Kudlától | MTI Fotó: Kovács Tamás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lőrincz Viktor, miután kikapott a német Denis Maksymilian Kudlától | MTI Fotó: Kovács Tamás

Lőrincz a bronzmérkőzésen - erősen vitatható bírói döntéssel - kikapott a német Denis Kudlától. Az Európa-bajnoki és kétszeres világbajnoki harmadik ceglédi sportoló 3-3-as döntetlenre végzett, ám Kudla fél perccel a vége előtt Lőrincz megintése miatt pontot kapott, és ezzel ő nyert.

A női vízilabdázók 0-3-ra és 1-5-re is álltak az ausztrálokkal szemben. Végül az alapjátékidő 8-8 lett, az ötméteresekkel pedig a magyarok győztek, és a szerdai elődöntőben a címvédő és világbajnok amerikaiak várnak rájuk. A csoportkörben az esélyesebb tengerentúli válogatott 11-6-ra nyert a magyarok ellen.

A kajak-kenu verseny első napján Szabó Gabriella, Kozák Danuta K-2 500 méteren az előfutamában első lett, így egyből a döntőbe jutott. A női K-1 200 méteren Douchev-Janics Natasa, férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint, míg kenu egyes 1000 méteren Vasbányai Henrik egyaránt a B-döntőben folytatja.

A nyíltvízi úszók női 10 kilométeres számában a londoni bajnok Risztov Éva a 13., Olasz Anna pedig a 14. lett.

A férfiak 110 méteres gátfutásában Baji Balázs - a szakadó esőben - előfutamában 13.52 másodperccel a második helyen ért célba, így biztosan került az elődöntőbe.

A világbajnok lengyel Anita Wlodarczyk 82,29 méteres világcsúccsal nyerte a női kalapácsvetést. A férfi rúdugrásban a francia Renaud Lavellenie-nek nem sikerült a címvédés, mert a közönség hatalmas örömére a brazil Thiago Braz da Silva egyedüliként a mezőnyben átvitte a 6 métert (6,03 m). A férfi 800 méteren 52 éve volt utoljára címvédés, most a kenyai David Rudishának sikerült ez a bravúr.

Mégis szerepelhet egy orosz atléta Rióban: a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta a távolugró Darja Klisina fellebbezését. A sportoló hitelt érdemlően igazolta, hogy versenyeken és azokon kívül is alávetette magát doppingellenőrzéseknek Oroszországon kívül. Honfitársait az államilag támogatott doppingolás miatt zárták ki az olimpiáról.

Tragédia is beárnyékolta a hétfőt: belehalt sérüléseibe Stefan Henze, a német szlalom kajak-kenu válogatott edzője, aki pénteken szenvedett súlyos autóbalesetet a riói olimpián.

Ketten súlyosan, öten könnyebben sérültek meg, amikor egy kábeleken mozgó kamera lezuhant az Olimpiai Parkban.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.