2023.04.06. 17:15:00 8180 288

Könnyed tavaszi sütemény húsvétra: Citromos sült sajttorta áfonyával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sok csoki nyuszi mellé bizony elfér egy fanyarabb íz is a húsvéti kínálatba, ráadásul a citromos süteményekkel egyenesen lehetetlenség mellé nyúlni! Mit szólnátok egy finom sajttortához? Bizonyára a sütés nélküli recepteket szoktátok elkészíteni, főleg nyáron, de most még biztosan nem lesz zavaró egy kis extra hő a konyhában.

Citromos sajttorta áfonyával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromos sajttorta áfonyával

A citromos sajttorta ízre könnyű, viszont több órát is várnunk kell vele, míg sütés után felszolgálhatjuk. De sebaj, ennyi idő alatt éppen elkészül majd a főétel, így vegyük a főzés helyett a sütést előre! A sütemény vidám sárgás színe a szépséges nárciszokat juttathatja eszünkbe.

Citromos sajttorta bogyós gyümölcsökkel

2-3 marék friss áfonya (vagy más bogyós gyümölcs)
1 és fél csésze finomra tört édes keksz
3 ek. sózatlan vaj
2 csomag krémsajt (mascarpone)
1 ek. frissen facsart citromlé
1 tk. frissen reszelt citromhéj
1 tk. vaníliakivonat
2 db nagy tojás

Elkészítés:

Béleljünk ki egy négyzet alakú tepsit sütőpapírral, majd kenjük ki egy kevés olajjal, és a sütőt is melegítsük elő.

Egy szélesebb tálban keverjük össze a szétmorzsolt kekszet az olvasztott vajjal, majd lapítsuk bele a tepsibe a tortánk alapjaként. Jól nyomkodjuk hozzá a tepsi aljához, hogy egyenletes legyen a felszíne.

Gépi habverővel dolgozzuk össze a lágy krémsajtot a kimért cukorral, a vanília kivonattal és a friss citromból kinyert hozzávalókkal. Verjük fel az egyik tojást, majd alaposan keverjük el a krémbe. Ezután járjunk el ugyanígy a másik tojással, végül óvatosan adjuk hozzá az áfonyát is. Az így elkészített krémet öntsük rá a kekszes réteg tetejére, majd simítsuk el.

A tortát tegyük be a sütőbe és süssük bő 20 percen keresztül 180 fokon. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, mert a felszeletelése előtt 3 órán keresztül ajánlott hűtőszekrényben tárolni ezt a süteményt.

Tipp: A kocka alakúra vágott citromkrémes torta minden egyes szeletének közepére nyomhatunk egy-egy kis halom keményre vert tejszínhabot, amit tetszés szerint tovább díszíthetünk félbevágott citrom szeletekkel vagy mentalevéllel.

Forrás: www.justataste.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.