2020.06.17. 17:35:20 12398 362

Készüljön ízesített víz a cukros limonádé helyett!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A cukros üdítőket legkönnyebb a nyári időszakban lecserélni. Végre itt vannak a természet friss ajándékai a számunkra, és jól is esik a változatosság. A házi készítésű ízesített vizek pedig garantáltan glutén- és laktózmentesek, nem mellékesen a tartósítószereket is elkerülhetjük velük!

Ízesített víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ízesített víz

A mindössze 10 perc előkészítést igénylő művelet során egészséges és pénztárcakímélő italokat hozhatunk létre. Amennyiben nem bízunk saját kreativitásunkban, próbálkozzunk a mások által kitalált ízkombinációkkal, míg meg nem találjuk egyéni kedvenceinket! Az se szegje kedvünket, ha egy-egy hozzávalót önmagában nem kedvelünk, hiszen más alapanyagokkal kombinálva meglepően harmonikus ízt kölcsönözhetnek a víznek. A különböző gyümölcsök és gyógynövények más-más élettani hatással bírnak, így is érdemes átgondolni a párosításukat. Az itt közölt mennyiségek 4 adagot tesznek ki, és mindegyik recept elkészítéséhez fél liter vízre lesz szükség:

1. Tisztító vízhez:

50 gr friss gyömbér kis darabokra vágva
20 gr karikákra vágott, héj nélküli uborka
friss menta ízlés szerint

2. Emésztést segítő vízhez:

40 gr málna
1 citrom lehámozott héja
friss rozmaring ízlés szerint

3. Ásványi anyagokkal dúsított vízhez:

2 db ékekre vágott kajszibarack
10 gr felkarikázott lime
20 gr vékony szeletekre vágott szilva
(vad) édeskömény ízlés szerint

4. Felfrissítő vízhez:

30gr nektarin/őszibarack feldarabolva
40 gr szeder
friss kakukkfű ízlés szerint

Az elkészítésük pedig pofon egyszerű:

Tegyünk minden hozzávalót egy üvegbe, majd öntsünk rájuk 500 ml tiszta vizet, ami kedvünk szerint szénsavas is lehet. Az ízesített vizünket érdemes egy éjszakát hűtőben tárolni, hogy összeérhessenek az ízek. A nap bármely szakaszában fogyaszthatók!

További ötleteket itt találsz>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!

Túl vagy már a tavaszi nagytakarításon? – Ha még nem, most megmondjuk a tutit

Tudjuk, lassan itt a forró évszak, úgyhogy ez a nagytakarítás már inkább nyári, mint tavaszi. De hát annyira egybefolynak már ezek az évszakok, úgyhogy szerintem egy apró csúszás igazán belefér. Ha viszont azt sem tudod, hogyan is állj neki, mutatunk egy szuper ötletet, amivel még hatékonyabb és még gyorsabb lehetsz.