2023.10.10. 17:20:00 7454 289

Készítsünk "fogyi menüt" az Elhízás elleni világnap alkalmából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Holnap a világ még inkább harcban áll a túlsúllyal! Magyarország, mint Európa egyik legelhízottabb országa van számon tartva, így a mai lelki egyensúly után a testi egészség elnyerése lesz a cél. Ha te is úgy gondolod, hogy étkezhetnél egészségesebben, próbálj ki egy testsúly barát menüt az Elhízás elleni világnapon!

Hummusz friss zöldségekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hummusz friss zöldségekkel

Az egészséges testsúly megtartása senkinek sem egyszerű feladat, és mindenki számára egy kicsit másabb étrend lesz az optimális. Érdemes megismerni szervezetünk egyedi igényeit, majd táplálkozási szakértővel egyeztetni, hogy kiegyensúlyozott, mégis változatos ételek kerülhessenek a tányérunkra.
Holnapra készítsük elő egy egyszerű, de egészséges menü minden hozzávalóját együtt!

Reggelire gyümölcsös zabkása

Fél csésze zabpehelyhet főzzünk meg egy csésze (növényi) tejben, majd adjunk hozzá egy kisebb, felkarikázott banánt. A reggelinket ízlés szerint tovább édesíthetjük egy kanál mézzel. A kis tálba öntött kását egy marék durvára tört dióval tálaljuk.

Tízóraira hummuszos mártogatós zöldségpálcikákkal

Kedvenc mártogatós zöldségeinkből - pl. sárgarépa, zeller, paprika - vágjunk fel vegyesen hosszú “csíkokra”/hasábokra. Egy kis tálkába pedig kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi hummuszt, majd a zöldségeket ebbe mártogatva fogyasszuk el.

Ebédre grillezett csirkemell salátával

Grillezzünk meg egy kedvünkre megfűszerezett csirkemell filét, amit egyszerűen fogyasszunk el friss leveles zöldségekből összedobott salátával. Ha színesíteni szeretnénk az ételt, félbevágott koktélparadicsomokkal is kiegészíthetjük mielőtt egy könnyű olívaolajos öntettel nyakon öntjük.

Uzsonnára görög joghurt gyümölcsökkel

Egy csésze alacsony zsírtartalmú görög joghurtba keverjünk bele fél marék apróra vágott gyümölcsöt.

Vacsorára sült lazac brokkolival és barna rizzsel

150 gramm enyhén fűszerezett és citromlével gazdagon meglocsolt lazac filét kevés olívaolajon süssünk meg, ezzel párhuzamosan pedig pároljunk meg egy kevés brokkolit is. Köretként főtt barna rizst fogyasszunk a hal mellé.

Az étkezések előtt és után fogyasszunk elegendő folyadékot is, hogy hidratált maradhasson a szervezetünk!

Forrás: szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...