2023.09.20. 17:15:00 9117 292

Jöhetnek végre a forró italok? Csak egészségesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogyan sokan mások, úgy én is érzem a bőrömön, hogy a nappalok még kellőképpen melegek, de reggel a munkába érkezés után már nagyon jól esik egy bögre forró tea napindítóként. A korán lenyugvó Nap hirtelen képes lecsökkenteni a levegő hőmérsékletét, így esténként is ránk férhet egy pohár forró ital.

Forró italok bögrében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forró italok bögrében

A legegyszerűbb módja annak, hogy melegség járjon át egy otthon elkészített, bögrényi forró ital elkortyolgatása. Hogy ne csak finom, de minél egészségesebb is legyen, igyekezzünk üres kalóriától mentes, viszont jótékony hatásokban gazdag itallal kényeztetni a hasunkat.

Forró gyógynövénytea: Kell némi extra frissesség az őszi reggelekhez vagy délutánokhoz? Egy melengető gyógynövényes főzet ízletes aromákkal tölti meg a teáscsészénket! A kamilla, a borsmenta, a gyömbér és a fahéj ősszel is emésztésünk barátai, ráadásul az immunrendszerünk működésére is jótékony hatással lehetnek.

Chai latte: Fekete tea meleg tejjel?A frissítő fűszerkeverékét se hagyjuk ki belőle! A fahéj, a kardamom, a szegfűszeg és a gyömbér ízlés szerinti arányban használva garantáltan az érzékeinket kényeztető választás lesz.

Sütőtökös-fűszeres latte: Kétségkívül az egyik leginkább az őszhöz illő választás a sütőtökkel történő ízesítés. Egészséges és különleges lattét igazi sütőtök püré, szezonális fűszerek és természetes édesítőszer hozzáadásával könnyen tudunk készíteni.

Almabor: Régi idők klasszikusa a jó öreg alma bor: kellemes hőfokra felmelegítve, na és egy csipetnyi fahéjjal megbolondítva ismét az ősz egyik kedvence lehet ez az ital. Cukrozatlan formában érdemes választani, hogy tetszőlegesen édesíthessük egészségünk érdekében.

Különleges kakaó: Imádod a kakaót, és úgy véled, hogy a nagyi féle receptet semmire sem cserélnéd el? Lényegében nem is kell: egészségesebb forró kakaót cukrozatlan kakaóporral, természetes édesítővel - pl. méz vagy juharszirup - és sovány tejjel vagy növényi tejpótlóval ugyancsak készíthetünk. Hogy ne legyen éles a váltás, adagonként csak egy-egy hozzávalót cseréljünk le a hagyományos alapanyagok közül.

Arany tej: Arra is lehetőségünk van, hogy a kurkumának tulajdonított gyulladáscsökkentő hatást ital formájában élvezhessük! Ehhez csupán csak egy kevés kurkumát, gyömbért, feketeborsot és ízlés szerinti természetes édesítőszert szükséges belekevernünk a bögre meleg teljes vagy növényi tejünkbe, és máris kész a rendhagyó, egészségjavító italunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...