2016.12.12. 11:39:40 13957 316

Hogyan készítsd elő a póréhagymát?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen, ha egészséges zöldséget szeretnénk vásárolni, akkor a hagyma egy jó alternatíva. A különböző hagymafélék közül talán a póréhagyma az, amit ilyenkor a legszívesebben fogyasztunk nyersen, salátákban vagy akár főtt ételekhez is hozzáadjuk, friss ízt kölcsönözve nekik. Sőt, szendvicsekben, meleg szendvicseken és pizzán is isteni!

póréhagyma szeletelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com póréhagyma szeletelés

Az előkészítése igazából nem igényel nagy konyhai rutint, nem telik sok időbe és tényleg rendkívül egyszerű. Lássuk lépésről-lépésre!

Házi praktika a póréhagyma feldolgozásához:

  1. Vágd le mindkét végét: a hajszálgyökeres részt és a sötét zöld leveles részt.
  2. Vágd hosszában félbe.
  3. Tartsd a két fél póréhagymát víz alá, hogy átmoshasd. A külső leveleket lehet, hogy el szeretnéd távolítani, megteheted. Ha a recept szerint apróra vágott póréhagymára van szükség, akkor ezt a lépést kihagyhatod.
  4. Szeleteld fel a két fél póréhagymát vékony szeletekre.
  5. Dobd a szeleteket egy tál hideg vízben. Kicsit hagyd ázni, szedd szét közben a rétegeket, hagyd, hogy a föld leszálljon a víz aljára.
  6. Szedd ki egy szűrővel a póréhagymát – ha szükséges a szűrőben átöblítheted még egyszer -, szárítsd meg, ha szárazan kell. A vizet, amiben mostad, borítsd ki.

Készen is vagy, így már szabadon felhasználhatod bármire!

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: realsimple.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...