2015.09.24. 12:45:33 10402 262

Hogyan készíts Gazpachót gyakorlatilag recept nélkül?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ehhez a Gazpachóhoz csak egy-két alapinformációra van szükség, és utána bármikor el tudod készíteni recept nélkül is. Később örömmel fogod konstatálni, hogy ki sem kell nyitni a szakácskönyvet az elkészítéséhez, és sokkal gyakrabban kerül majd az asztalra.

Gazpacho - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gazpacho

Ebben a frissítő Gazpachóban az a jó, hogy rendkívül egészséges, és felhasználhatod hozzá a maradék száraz kenyeret is. Bizony-bizony nem kell mindből fasírtot és zsemlemorzsát készíteni, jó lesz a Gazpacho sűrítésére is!

Nyári emlékeztetőként ősszel is elkészítheted ezt a mesés olasz levest, amihez csupa fenséges hozzávaló kell: paradicsom, fokhagyma, olívaolaj, ami megbízható alapot nyújt majd a többi zöldségnek, ami még a levesbe kerül. Szeretek recept nélkül főzni, és ennek az ételnek az elkészítése tényleg olyan egyszerű, hogy miután elolvastad az instrukciókat neked sem lesz rá szükséged a továbbiakban. Menni fog, csak úgy fejből. Lássuk tehát, hogyan állj neki.

Gazpacho alapok

A paradicsom alapú gazpachóhoz körülbelül 6 csészényi felkockázott paradicsomra lesz szükséged. Ezenkívül 1-1 darab uborka, kaliforniai paprika és vöröshagyma valamint 2 gerezd fokhagyma kell a leveshez. Ha szereted a fokhagymás ételeket, akkor ne érezd kötelezőnek ezt a mennyiséget, nyugodtan használj többet. Ezenkívül 2 szelet száraz kenyér is jöhet bele.

Ha megvannak a hozzávalók, vágd fel kockákra a zöldségeket, majd tedd őket egy tálba a kenyérre, és sózd meg. Hagyd, hadd álljon fél órát, így a kenyér magába szívhatja a zöldségek finom levét, és újra puha lesz.

Amikor a kenyér jól elázott, tedd az egészet a robotgépbe vagy turmixgépbe és kevertesd pár percig. Adj hozzá fél csésze olívaolajat, egy-két evőkanál vörösborecetet és egy kis őrölt köményt. Keverd egy kicsit tovább a robotgépben, kóstold meg, és ízesítsd még sóval, ha szükséges.

Gazpacho tippek

Más zöldségeket is hozzáadhatsz a leveshez: ha valami jól összeillik salátában, akkor itt is ízleni fog együtt. Finom benne a cukkini is. Egy kis bazsalikom levél és chili mindig feldobja az ízeket! Avokádóval krémesebb állagúvá varázsolhatod. Ha kicsit savanyúbban szeretnéd, citromot is facsarhatsz bele: a fűszerezés tényleg a Te ízvilágodon múlik. A friss fűszernövények mindig harmonikusan illenek a képbe.

Nemcsak zöldségek, de gyümölcsök is kerülhetnek bele. A paradicsom alap helyett például epret is használhatunk. Nagyon izgalmas és meglepően finom.

Ha maradt még zöldséged, vágd fel apró kis kockákra és add a leveshez. Szimplán csak keverd bele, de ha jobban szereted simán, krémesen, ezt el is hagyhatod.

Jó étvágyat!

Forrás: food52.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...