2015.09.24. 12:45:33 10446 262

Hogyan készíts Gazpachót gyakorlatilag recept nélkül?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ehhez a Gazpachóhoz csak egy-két alapinformációra van szükség, és utána bármikor el tudod készíteni recept nélkül is. Később örömmel fogod konstatálni, hogy ki sem kell nyitni a szakácskönyvet az elkészítéséhez, és sokkal gyakrabban kerül majd az asztalra.

Gazpacho - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gazpacho

Ebben a frissítő Gazpachóban az a jó, hogy rendkívül egészséges, és felhasználhatod hozzá a maradék száraz kenyeret is. Bizony-bizony nem kell mindből fasírtot és zsemlemorzsát készíteni, jó lesz a Gazpacho sűrítésére is!

Nyári emlékeztetőként ősszel is elkészítheted ezt a mesés olasz levest, amihez csupa fenséges hozzávaló kell: paradicsom, fokhagyma, olívaolaj, ami megbízható alapot nyújt majd a többi zöldségnek, ami még a levesbe kerül. Szeretek recept nélkül főzni, és ennek az ételnek az elkészítése tényleg olyan egyszerű, hogy miután elolvastad az instrukciókat neked sem lesz rá szükséged a továbbiakban. Menni fog, csak úgy fejből. Lássuk tehát, hogyan állj neki.

Gazpacho alapok

A paradicsom alapú gazpachóhoz körülbelül 6 csészényi felkockázott paradicsomra lesz szükséged. Ezenkívül 1-1 darab uborka, kaliforniai paprika és vöröshagyma valamint 2 gerezd fokhagyma kell a leveshez. Ha szereted a fokhagymás ételeket, akkor ne érezd kötelezőnek ezt a mennyiséget, nyugodtan használj többet. Ezenkívül 2 szelet száraz kenyér is jöhet bele.

Ha megvannak a hozzávalók, vágd fel kockákra a zöldségeket, majd tedd őket egy tálba a kenyérre, és sózd meg. Hagyd, hadd álljon fél órát, így a kenyér magába szívhatja a zöldségek finom levét, és újra puha lesz.

Amikor a kenyér jól elázott, tedd az egészet a robotgépbe vagy turmixgépbe és kevertesd pár percig. Adj hozzá fél csésze olívaolajat, egy-két evőkanál vörösborecetet és egy kis őrölt köményt. Keverd egy kicsit tovább a robotgépben, kóstold meg, és ízesítsd még sóval, ha szükséges.

Gazpacho tippek

Más zöldségeket is hozzáadhatsz a leveshez: ha valami jól összeillik salátában, akkor itt is ízleni fog együtt. Finom benne a cukkini is. Egy kis bazsalikom levél és chili mindig feldobja az ízeket! Avokádóval krémesebb állagúvá varázsolhatod. Ha kicsit savanyúbban szeretnéd, citromot is facsarhatsz bele: a fűszerezés tényleg a Te ízvilágodon múlik. A friss fűszernövények mindig harmonikusan illenek a képbe.

Nemcsak zöldségek, de gyümölcsök is kerülhetnek bele. A paradicsom alap helyett például epret is használhatunk. Nagyon izgalmas és meglepően finom.

Ha maradt még zöldséged, vágd fel apró kis kockákra és add a leveshez. Szimplán csak keverd bele, de ha jobban szereted simán, krémesen, ezt el is hagyhatod.

Jó étvágyat!

Forrás: food52.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!