2023.10.31. 12:05:00 5908 197

Híres és hírhedt fekete macskák nyomában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tessék fokozottan vigyázni a kijárós és udvaron tartott fekete macskákra ma és holnap, hiszen számos szállal kapcsolódnak a halloween ünnepéhez ezek az állatok! Természetesen ezek a hiedelmek régi mítoszokon alapulnak, amelyek a sötét mágia és az okkult tudományok témakörébe tartoznak.

Fekete macska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete macska

A fekete macskákat babonából sok háztartásban nem tűrik meg, holott ezek az állatok pont ugyanannyi varázserővel bírnak, mint más színű társaik.

A macskák és a boszorkányság

A 15.-18. századi boszorkányüldözések és perek alatt rengeteg, többnyire a keresztény hitet elutasító embert vádoltak boszorkánysággal. A fekete macskák ez idő alatt az okkultizmus szimbólumává váltak amiatt, mert az az álhír terjedt el róluk, hogy a boszorkányokat segítő ördögi állatok.

Hókusz pókusz (1993)

A kultikus, halloween éjszakáján játszódó film története a salemi boszorkányüldözés idején kezdődik: 3 boszorkány halhatatlan fekete macskává változtat egy kisfiút, aki kishúgát szerette volna megvédeni tőlük.
A boszorkányokat kivégzik, de aztán 300 évvel később egy varázslat segítségével feltámadnak, hogy újra gyerekekre támadhassanak. Azonban a fekete macska azon van, hogy tervüket megakadályozza.

Sabrina, a tiniboszorkány (1996-2003)

Egy fiatal lány a 16. születésnapján jön rá, hogy ő és a családjában mindenki - még Salem, a fekete macska is - boszorkány. A hirtelen beszélni kezdő kandúr innentől kezdve hol segíti, hol akadályozza a varázsereje mellett a felnőtté válás problémáival szintén küszködő Sabrinát.

A Harry Potter féle varázsvilág fekete macskái

Ki ne emlékezne a francia mágiaügyi minisztériumot védő matagotokra a Legendás állatok és megfigyelésük c. mozifilmből? Ezek az állatok a varázsvilágot elhagyva egyszerű fekete macskáknak látszanak, de igazán az teszi különlegessé a mágikus párduc szerű állatokat, hogy támadás esetén képesek megsokszorozni magukat.

Edgar Allan Poe: A fekete macska

Poe híres, címadó novellájában a (valójában két) fekete macska egy olyan fontos szimbólum, amely a főhős és a „gonosz” kapcsolatát hivatott jelképezni. A férfit annyira elborítja egy félszemű macska iránti gyűlölete, hogy szörnyű bűntényt követ el.

Végezetül pedig jöjjön egy igazi fekete macska, amely arról nevezetes, hogy a világ leggazdagabb macskája címét viselhette:
Egy gazdag régiségkereskedő 1988-as halálakor macskája, Blackie örökölte a mesés vagyont, természetesen állatvédelmi szervezeteken keresztül.

Forrás: www.libri.hu, www.youtube.com, www.guinnessworldrecords.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...