2017.04.18. 13:44:04 10971 303

Házilag is készíthetsz fogkrémet az egészséges fogakért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan idegenkednek a fluoridtól, aminek hatásait még mindig vitatják a kutatók. Leginkább nekik hoztuk a következő nagyon egyszerű recepteket, amiknek segítségével otthon is elő tudják állítani fogkrémjüket. Természetesen bárki más is kipróbálhatja, ha szeretne olyan fogkrémet használni, amiről 100%-osan tudni lehet, hogy milyen összetevőkből áll.

Fogkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkrém

Házi fogkrém 1.

Én ezt találom az egyszerűbben elkészíthető változatnak, minden alapanyaga könnyedén beszerezhető.

A hozzávalók:

  • Kókuszvaj
  • Szódabikarbóna
  • Csipetnyi xilit

(Opcionálisan pár csepp jó minőségű illóolaj is hozzá keverhető ízesítés vagy fertőtlenítés céljából.)

Az elkészítése:

A kókuszvajat és a szódabikarbónát 1:1 arányban kikeverünk egy kis tálban, csak ezután adjuk hozzá a xilitet és a tetszőleges illóolajat. Ezután megfelelő nagyságú, zárható tégelybe töltjük, és már használható is!

Házi fogkrém 2.

Ehhez az alternatívához már csak egy kis utánajárás során vásárolhatóak meg a hozzávalók, amelyek a következőek:

  • 100 gramm szódabikarbóna
  • 100 gramm kaolin vagy hektorit
  • Kevés 3%-os gyógyszertári hidrogén-peroxid a krémes állag eléréséhez.
  • Pár csepp illóolaj, ezek közül tetszőlegesen egyik fajta: zsurló, zsálya, teafa, citrom vagy menta.

Elkészítés:

Egy kis tálba öntjük az összetevőket, és a hidrogén-peroxidot lassanként adagolva krémesre vegyítjük. Miután megfelelőnek találjuk a krémünk állagát, tégelybe töltjük.

Bízom abban, hogy a kezdetben szokatlan íz nem veszi el a kedveteket a házi fogkrémektől.

Jó néhány napi használat során garantáltan meg lehet barátkozni az ízekkel. Tanácsos először kis adagokkal próbálkozni, és kísérletezni az illóolajokkal. Ezáltal kiderül, melyik íz a legkellemesebb számunkra.

Forrás: facebook.com/fuben.faban.termeszetkincsestara/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

A világ legegyszerűbb muffinja – Fehérjedús finomság rohanós reggelekre vagy lazulós délutánokra

A hétvégékben nem csak azt szeretjük, hogy sokáig, de legalábbis egy kicsit tovább lustálkodhatunk, hanem azt is, hogy jut időnk leülni és szépen komótosan megreggelizni a szépen megterített asztalnál. Bezzeg a hétköznapokon… akkor csak a rohanás van!