2024.01.30. 08:36:22 6428 234

Három dolog, amit figyelembe kell venni téli férfi cipő vásárlásakor(X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A télre való felkészülés egyik alapvető pillére a cipővásárlás. Az erősebbik nem tagjai gyakran állítják, hogy abszolút nem fagyosak, és nem hat rájuk a hideg, de azért maradjunk annyiban, hogy a cipős szekrény felhozatalát megéri az évszakra hangolni. Jöjjön három olyan tipp, jó tanács, amiket megfogadva esélytelen a mellényúlás!

Téli férfi cipők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli férfi cipők

1. Számítanak a használati körülmények

Elsőre furcsának tűnhet ez a megjegyzés, de valójában egy ökölszabály rejlik benne. A https://ecipo.hu/c/ferfi/csizmak-es-egyebek/bakancsok kínálatából aszerint taktikus ötlet válogatni, hogy melyek azok a modellek, amik paramétereikkel idomulnak a használati körülményekhez. Például, ha lehetetlen elkerülni a napi sok-sok kilométer falását, akkor egy olyan fazon az ideális variáció, ami maximális kényelmet garantál hosszú távon. Aztán, ha a terepen való menetelés, mondjuk munka vagy kertrendezés miatt elkerülhetetlen, abban az esetben azok a bakancsok a nyertesek, amik egyrészt vízhatlanok, másrészt sötét árnyalatúak, mert így az éktelenkedő sárfoltok eltüntetése nem okozhat problémát. Ellenben, ha olyan téli cipő a keresett, ami alkalmakkor, nívós eseményeken, tárgyalásokon jól teljesíthet, és még az öltönyhöz is passzol, akkor a csizmák között érdemes szemezgetni, amik az elegáns stílusjegyek tekintetében nem vallanak szégyent. Természetesen azért akadnak átfedések, mert attól még, hogy egy bakancs terepre teremtetett, nyilván a kilométerek legyűrése sem okoz nehézséget. Míg az elegáns csizma a mindennapokban is hordható. A lényeg, hogy ezeket az egyéni kritériumokat megéri összeállítani és felsorakoztatni a tisztánlátás érdekében.

Melyiket válasszam?Melyiket válasszam?

2. A méret lényeg – de melyik méret?

Újfent érdekes kérdéssel hozakodunk elő, pedig ennek az ismerete és betartása a siker kulcsa. A téli cipőkbe ugyanis nagyon gyakran téli zoknis lábak kerülnek. A zord időkre szabott zoknik közös ismertetőjegye, hogy vastag. Jóval vaskosabb, mint az átlagos variáció. Azaz nem érdemes kifelejteni a méret megállapításából, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy egyetlen zokni plusz fél méretnyit is növelhet a láb megszokott méretén. Ez annyira jelentős különbség, hogy ha nincsen figyelembe véve, az bizony roppantul kellemetlen végeredményhez vezethet, ahol a szorongásé, a szorításé és a diszkomfortos érzeté a főszerep.

3. A lábak milyensége is formálja a választást!

Keskeny vagy széles lábfej? Magas vagy alacsony boka? Szétterülő vagy egymásra fekvő lábujjak? Mindegyik más és más jellemvonásokkal megáldott cipőt kíván, már amennyiben a cél a maximális kényelem megtapasztalása minden egyes lépéssel. A szűk fazonok például divatosak, ez nem kérdés, de akinek széles a lábfeje, annak akkor sem lesz ideális választás, ha egyszer jól néz ki. De ugyanennek a fordítottja is igaz: hiába akad a palettában jó néhány szélesebb variáns, ha a lábak keskenyek, akkor a „csónakázás” elkerülhetetlen, ami nyáron, a tavon evezve jó ötlet, de télen, a cipőben csúszkálva már kevésbé vonzó forgatókönyv.

Ha ezen jellemvonások nagyban megbonyolítják a vásárlás folyamatát, akkor célszerű előbb személyesen felpróbálni a kinézett modelleket, és csak utána megrendelni őket online, így elkerülhetőek a csalódások.

("Partner cikk")

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás - többek között ez derül ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalom globális biztosítási partnere, az Allianz közös felméréséből.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!