2017.07.02. 10:43:00 21674 262

Gyurmázzatok! – De mi van, ha megszáradt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár tombol a nyár, azért néhanapján megesik, hogy egy-egy nyári zápor frissíti fel a fülledt levegőt. De előfordulhat, hogy pár napig is eltart ez a felfrissülés, és az ember lánya, vagyis az ember gyereke a lakás, ház fogságába esik. Ám ilyenkor jön jól egy adag gyurma, ami esős nyári napokon remek benti szórakozásnak ígérkezik gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek egyaránt.

Gyurma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyurma

Szinte minden gyerekes háznál akad legalább egy adag színes gyurma, amiből mindenféle érdekes dolgok kerülnek megformálásra. Ha az időjárás nem kedvez a kinti tevékenységeknek, remek játéklehetőség lehet az ezzel való kreatívkodás. Ám általában nem minden nap készülnek belőle alkotások, van, hogy jó pár napig, hétig, hónapig elő sem kerül a szekrény mélyéről. És bizony megtörténhet az is, hogy csomagolás nélkül, elől marad. Az idő vasfoga és a levegő pedig aztán megteszi hatását, a gyurma sajnos összeszárad. Akkor mehet is a szemétbe?

Gyurmamentő ötletek

Szerencsére nem kell a kukába hajítanunk a beszáradt gyurmát, van pár mentőötlet, amivel új életet lehelhetünk a gyerkőcök kedvencébe.

Mikrózd meg!

Dobd be a gyurmát pár másodpercre a mikróba, és máris megpuhul. Mielőtt a gyerek kezébe adod, gyúrd át, nehogy véletlenül megégesse a kezét az apróság. Télen akár a fűtőtestre is pakolhatod majd a beszáradt gyurmát!

A csodatevő víz

Ha beszáradt a gyurma, csak csepegtess rá egy kis vizet, gyúrd át és már indulhat is a játék. Ha mégsem oldódik meg a probléma, hagyd egy éjszakát állni egy átnedvesített konyhai papírtörlőben!

Ha van pár napod

Ha nem azonnal kell a beszáradt gyurma, akkor tedd egy csavaros üvegbe, csepegtess rá néhány csepp olajat és néhány napig hagyd állni! Időnként gyúrd át a masszát, hogy ellenőrizd, megfelelő-e már a puhasága? Ha már jó az állaga, indulhat a játék! A csavaros üveget pedig tartsd meg, és abban tárold majd gyurmát. Ha nem éri levegő, nem szárad ki olyan hamar.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.