2016.10.14. 10:13:29 9950 250

Fontos üzenete van a No Bra Day-nek, azaz a melltartó mentes napnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Október nemcsak a látás hónapja, hanem nemzetközi szinten a mellrákra is ebben az időszakban próbálják felhívni a figyelmet, és több rendezvényt valamint megmozdulást is szerveznek. Ilyen a No Bra Day is, az az a melltartómentes nap, amikor arra buzdítanak minden hölgyet, hogy bátran vegyék le a melltartójukat!

Melltartó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melltartó

Bár elsőre ez lehet, hogy szexistának hangzik maga a felhívás, az üzenet lényege sokkal inkább az lenne, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, hiszen ha rendszeresen elvégeztetnék a hölgyek, sokkal hatékonyabban megelőzhetnék az egyik leggyakoribb rákfajta kialakulását (nők körében a leggyakoribb).

A No Bra Day-t hagyományosan október 13-án szokták megtartani, amit szorosan követ a Big Pink nap, amikor arra ösztönzik a hölgyeket, hogy viseljenek rózsaszínt, ami az emlőrák elleni küzdelem szimbolikus színévé vált, - általában egy rózsaszín szalag formájában viselik. Tehát ha azzal találkoznál, hogy elöntik az internetet a melltartó nélküli fotók, illetve, ha látod a #nobraday hash taget, az ezért van – jó esetben nem öncélú magamutogatásról van szó.

Cikkajánló: 7 dolog, amit még Te sem tudtál a melledről

Forrás: awarenessdays.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

A világ legegyszerűbb muffinja – Fehérjedús finomság rohanós reggelekre vagy lazulós délutánokra

A hétvégékben nem csak azt szeretjük, hogy sokáig, de legalábbis egy kicsit tovább lustálkodhatunk, hanem azt is, hogy jut időnk leülni és szépen komótosan megreggelizni a szépen megterített asztalnál. Bezzeg a hétköznapokon… akkor csak a rohanás van!