2022.08.02. 09:20:00 6592 216

Figyelem, gyerekkel vagyok! Így randizz, ha egyedülálló szülő vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy csalódás után mindig nehéz az újrakezdés. Ha túl korán próbálkozunk, félő, hogy volt partnerünkhöz hasonlítjuk a randipartnerünket, vagy túl sokat beszélünk róla. Tovább nehezíti a helyzetet, ha előző kapcsolatunkból származó kisgyermeket is el kell fogadtatnunk új párunkkal.

Gyerek-szülő kapcsolat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerek-szülő kapcsolat

Az emberek ritkán merik a sebezhető és érzelmes oldalukat felfedni, és különösen óvatosak lehetnek akkor, ha nem csak a saját, de a féltve őrzött gyermekeik életébe is idegent szükséges beengedniük.
A szerelem és a vágy felnőtt életünk fontos részei, ám szülőként különösen ijesztő lehet ismét belevágni. Nem mindegy, valóban készen állunk-e arra, hogy erre az izgalmas útra lépjünk!

Miből tudja az egyedülálló szülő, hogy készen áll egy új kapcsolatra?

Ideális esetben a randevúzás nem egy hiányérzet betöltése, hanem egy olyan vágy, amely arra sarkall minket, hogy megosszuk mindennapi életünket egy szeretett személlyel.

  1. Már csak normális mértékig gondol a volt párkapcsolatára.
  2. Már el tudja képzelni az életét egy másik személlyel.
  3. Egésznek érzi magát egy potenciális partner környezetében.
  4. Egyszerűen csak beleszeret valakibe.
    +1. Az új partnert el tudja képzelni a gyermeke körül.

Randi kihívások, amelyekkel az egyedülálló szülőnek meg kell küzdenie

  1. Aggodalom amiatt, hogy a gyermeke miként viszonyul az esetleges új partnerhez.
  2. Kínos érzés: A randevúzáshoz bizony vissza kell szokni, és idő kell a félelmek legyőzéséhez is.
  3. Nem tudja, hogy álljon neki a párkeresésnek. (Hagyományos kontra online társkeresés.)
  4. Aggodalom amiatt, hogy a randipartner mit szól ahhoz, hogy gyereke van. (Elutasítás, közöny vagy túlzott lelkesedés.)
  5. Nem tud időt szakítani a randevúkra, mert nehéz összeegyeztetni a gyerekneveléssel.

Az egyedülálló szülőként való randevúzással járó kihívások ellensúlyozásához figyeljünk oda mentális egészségünkre, és töltekezzünk gyermekünk szeretetéből.

Forrás: www.inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.