2016.03.04. 08:34:08 15614 521

Ezért jó, ha van kerted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan az idei tél az átlagosnál több napsütéses órával, már-már tavasziasnak mondható időjárással elkényeztetett minket, azért a tuti mégiscsak az, hogy már márciust írunk. Így történhet bármi, a télből már kifelé megyünk, de rendesen. Ki az első valódi, tavaszi napsugarakat, ki a madárcsicsergést, ki a kerti munkát várja mindennél jobban.

Szép kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép kert

Jó néhány évvel, évtizeddel, évszázaddal ezelőtt még a kert fontos része volt a családok életének, hiszen az ott megtermelt zöldségek, gyümölcsök adták a napi táplálék nagy részét. Persze, azért akad, aki manapság is ezt az életformát választja. Ám akad, akinek nyűg a kint való kapirgálás, ám a többség általában azért tart kisebb vagy nagyobb kertet, mert a napjának fénypontja, ha kicsit kint lehet a szabadban. A különféle virágcsodák nevelgetéséről pedig már ne is beszéljünk!

Kötelezőből hobbi

Ha Te is az igazi, hamisítatlan hobbikertészek csoportját erősíted, nyilván könnyen tudnál erre a kérdésre válaszolni:

Miért jó, ha kerted van?

  • Mert van eredménye a kertben töltött időnek, és ez akkor is sikerélménnyel tölt el, ha a munkáddal kapcsolatban ezt átmenetileg, vagy már hosszú ideje nem mondhatod el.

  • Időt és pénzt is spórolhatsz vele, hiszen nem a piacon, nagyobb üzletek zöldséges és gyümölcsös pultjairól kell beszerezned ezeket, hanem elég, ha kimész a kertbe és letépsz néhány érett paradicsomot, „leszüretelsz” egy kis cseresznyét.:-) És még a kasszánál sem kell sorban állnod.

  • Mert ezt az eredményt egész évben, télen nyáron élvezheted! A meleg évszakokban a frissen szedett zöldségek, gyümölcsök segítségével töltheted fel vitaminkészletedet, esetleg gyűrheted le az édesség utáni vágyat (vagy készíthetsz belőlük maximálisan egészséges desszerteket). Télen a sok zöldségből, gyümölcsből készített kompót, befőtt, fagyasztott finomság segítségével nosztalgiázhatsz az elmúlt évszakok emlékein.

  • Az biztos, hogy a kerti munkák elindultával nem lesz gondod a rendszeres testmozgásra.:-) Átmozgat majd tetőtől talpig a kertben töltött idő, az biztos.

  • Ami másnak egy izgalmas könyv, egy jó film, az Neked a kertészkedés. Kikapcsol, ellazít, eltereli a gondolataidat a napi problémákról, a munkahelyi stresszről. Igazi terápia!:-)

  • Ha kerted van, biztos lehetsz bent, hogy eleget leszel majd a friss levegőn. Nem beszélve a gyerkőcről, aki biztos szívesen tölti majd Veled az időt odakint. És ha párod is partner ebben, igazi családi mókának ígérkezik a kertben töltött idő.

  • Jót tesz a kreativitásodnak is! Megtervezni, hogy mit és hogy szeretnél, évről évre kitalálni a kert elrendezését nem kis feladat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.