2020.06.28. 09:45:16 9397 275

Ez nem piskóta! Vagy mégis? – Készítsd el a kamillás verziót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sokoldalú kamilla testünkre, lelkünkre gyakorolt jótékony hatását nem kell bemutatnunk. Talán a legismertebb gyógynövény, mely mind egészségünk, mind szépségünk szempontjából fontos szereppel bír. Most ízlelőbimbóinkat is kényeztethetjük vele!

Kamillás piskóta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kamillás piskóta

Valószínűleg Te sem gondoltad volna, hogy a kamilla virága egy egyszerű piskóta alapanyaga is lehet. Érdemes kipróbálni, mert egy egészen új ízvilággal ismerkedhetünk meg!

Kamillás piskóta – így készül!

Már most szólunk, hogy ez a süti bizonyos szempontból nem lesz tipikus gyors sütemény, mert néhány napos előkészületet igényel. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, csupán annyira, hogy sütés előtt néhány nappal a lisztet keverd össze a kamillavirággal, hogy a liszt átvegye a kamilla ízét, illatát.

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt

  • 10-15 dkg szárított kamillavirág

  • 12 db tojás

  • 24 dkg cukor

A sütés napján a lisztet szitáld át, hogy apró virágok ne maradjanak benne. Ezután állítsd össze a piskótát a már szokásos módon: a fehérjéből verj habot, a sárgákat keverd ki a cukorral. Utóbbihoz add hozzá a lisztet (ebbe előzőleg érdemes késhegynyi szódabikarbónát keverni), majd mehet bele lassú mozdulatokkal a felvert tojásfehérje. Szedd ketté a tésztát, majd két külön tepsiben süss belőle 1-1 lapot, ha elkészült, hagyd kihűlni. A két lap közé kerülhet bármilyen krém, lekvár, sőt, akár az egész tésztát is bevonhatod a kedvenc „kulimászoddal”. Az eredeti recept a következő krémet írja, a lenti hozzávalókkal:

  • 25 dkg mascarpone

  • 10 dkg cukor

  • 15 dkg mazsola (lehetőleg nagy szemű)

  • fél üveg tokaji aszú

A mazsolát mosd meg alaposan, majd hagyd megszáradni a szemeket! A bort keverd össze a cukorral és főzd össze közepes lángon, majd add hozzá a mazsolát és főzd az egészet szirupos állagúra. Ha kihűlt, a mazsola harmadát vedd ki a szirupból. Botmixerrel alaposan dolgozd össze a mazsolás szirupot és a mascarponét, majd keverd bele az egész mazsolaszemeket. Ez a krém mehet a 2 piskótalap közé, amit aztán szelhetsz szeletekre, vagy szaggathatsz belőle pogácsaszaggatóval kör formákat.

Forrás: livingkitchen.reblog.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.