2020.02.20. 11:26:48 8360 242

Egyéni vállalkozás? Így használd marketing eszközként a közösségi oldalakat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közösségi média tagjai a „látni és látszódni” elv alapján igyekszenek a lehető legtöbbet online lenni. Az egyik legismertebb közösségi oldal is felismerte ezt, és számos lehetőséget nyújt a tartalommarketing terén. De hogyan érdemes ezeket használni, ha induló vállalkozásunkat szeretnénk ismertté tenni?

Facebook | Fotó: 123rf.com \ macx - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Facebook | Fotó: 123rf.com \ macx

Reklámozni bizony eléggé költséges dolog, ez azok számára lehet a legmegterhelőbb, akik most szeretnék felfuttatni vállalkozásukat, és a kezdeti időkben még nincs kellő bevételük. Ilyenkor kell a kapcsolati hálónk tagjait segítségül hívni. Online is!

Fizess keveset (vagy semennyit) és reklámozz hatékonyabban!

A lényeg, hogy minél több mindenkihez elérjen, hogy a világon vagy és természetesen az is, hogy pontosan mit ajánlsz. Tedd ismerté termékedet vagy szolgáltatásodat költséghatékonyan:

  • Hozz létre külön profilt vagy oldalt a vállalkozásod részére!
  • Küldd körbe minden ismerősödnek és kérd meg őket, hogy kedveljék. Sőt, osszák is meg azt!
  • Indíts lájkolós vagy megosztós nyereményjátékot az ismertség fokozásához!
  • Hozz létre pénztárcádhoz illő hirdetéseket: Megadhatod, hogy mennyiért szeretnél hirdetni, és azt is, hogy kik a célközönséged (pl. terület, nem, életkor és érdeklődési kör szerint).

Ossz meg minőségi tartalmakat!

Posztjainkkal magánemberként is minősítjük magunkat. Nincs ez másként vállalkozóként sem; minél minőségibb írásra törekedve ismertessük termékünket, akcióinkat és szolgáltatásainkat. Mi képvisel minőséget? A tudatos, szakértő és segítőkész személyiségünk, amit megosztásaink is tükröznek. Persze fontos azt pontosan behatárolnunk, hogy kik a fő célcsoportunk, ezáltal őket megszólítva készíthetjük el reklámanyagjainkat. A reklámtartalom lehet csak szöveges is, de tapasztalatok szerint egy, a témához kapcsolódó, figyelemfelkeltő fénykép vagy rövid videó hatékonyabbá teszi célközösségünk elérését. Amennyiben nem saját anyagot posztolunk ki, figyeljünk a forrás megjelölésére, illetve annak hitelességére!

Érdemes figyelnünk, hogy mit és miként oszt meg a konkurenciánk, majd próbáljunk meg olyan tartalmat megosztani, ami a többiektől megkülönböztet minket.

Időnként elemezd ki az elért eredményeket!

Az elemzésre azért van szükség, hogy a hatékonyságodat mérhesd. Ha nem jó az irány, akkor jobb még az elején észbe kapni, hogy időben menteni tudjuk a menthetőt.

Az oldalak posztjainál és fizetett hirdetéseknél lehetőség van statisztikák nyomon követésére a kattintások, lájkok, megosztások és kommentek számának összegzésével. A legtöbb elérést produkáló bejegyzéseink legyenek az irányadók.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.