2022.03.01. 09:45:00 6542 209

Egy apró, de annál hatásosabb trükk, ha valami szokatlant javasolnál a párodnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha, hogy ne menjünk teljesen egymás idegeire, szükséges lehet párkapcsolatunkban új megközelítést eszközölni. A nézeteltérések különösképpen akkor lehetnek kiélezettek, ha a pár tagjainak nagyon eltérő személyisége és kommunikációs stílusa van. De hogyan lépjünk ki abból a helyzetből, ami már abban is megakadályoz minket, hogy javasoljunk valamit a másiknak?

Harmonikus párkapcsolat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Harmonikus párkapcsolat

Tegyük fel, hogy adott egy csendes fél, aki minden szót alaposan megfontol, mielőtt megszólal, míg a választottja impulzív és kissé locsifecsi. Ezek a különbségek az évek során ez félreértésekhez, megbántottsághoz, és hangos veszekedéshez vezethet.
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a “mi” azt jelenti, ugyanúgy vélekedünk minden dologról, és amikor szembesülünk azzal, hogy a párunk valamit máshogy gondol, személyes sértésnek vesszük.
Azonban a megszokott szenvedélyes letorkolás helyett, lépjünk egyet hátra és próbáljuk meg másként reagálni.

Vigyetek új megközelítést a párkapcsolatba a mindennapos gyújtópontok semlegesítésére!

Próbáljátok ki a következő alkalommal, hogy a javaslattal élni kívánó fél előbb felvezeti az ötletét, amikor valami olyasmit akar javasolni, ami a másiknak esetleg nem fog tetszeni. Ez hangozhat valahogy így is: „Most javasolni fogok valamit, és kérlek, hogy most ne reagálj rá. Csak hallgass végig, gondold át, de később beszéljünk róla.”

Miért fog ez működni a veszekedések minimalizálásában? Mindenkinek van egy megszokott gondolkodásmódja, és a reakcióink is berögződhetnek. De azzal, hogy megkérjük a másik személyt, hogy ne reagáljon a mondandónkra megszokásból, más szemszögből is lehetősége lesz szemlélni a lehetőséget. Hidd el, kapcsolatjavító hatása lesz, ha nem gáncsolod el azonnal a társad - talán egészen ésszerű - javaslatát.

A kompromisszum lehetősége teljesen más színben fogja feltüntetni a szituációt, és biztosítja azt, hogy a javaslattal meglepett fél kezdeti reakciója ne az „Őrült vagy!” vagy „Ez a leghülyébb dolog, amit valaha hallottam!” legyen. Nem mellesleg pedig így biztosan nem indul el rögtön az a fajta kakaskodás, amely sértett érzésekkel és hosszasan a lelkünk mélyén fortyogó haraggal végződik.

A másik vágyait, ötleteit és ízlését negatív felhanggal kommentálni manapság nagyon “divatos” és annál is károsabb! Törd meg ezt a negatív szokást, és legalább a közvetlen környezetünkben élőket ne sértsük meg (akaratunkon kívül).

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.