2015.09.20. 19:01:15 9132 281

Csókolózz, ne háborúzz! – 6 okot adunk rá
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha maga a felemelő, földön túli, isteni, rózsaszín ködbe bújtatott érzés, hogy megcsókolod vágyaid állandó, avagy viszonylag gyakran változó tárgyát, számodra nem elég indok arra, hogy rendszeresen űzd ezt a kellemes tevékenységet, feltétlenül olvass tovább!:-)

Csók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csók

De ha csak bővítenéd az okok sorát, miért is lehelj forró csókot életed jelenlegi vagy leendő párjának édes ajkaira, akkor se légy rest lejjebb görgetni!:-)

Csókolózz…

… hogy még boldogabb légy

Csókot kapni és csókot adni – felemelő boldogság!:-) Szinte hihetetlen, hogy vannak nemzetek, akiknél ez az örömforrás szinte nem is létezik. Szerencsére, mi magyarok nem ilyenek vagyunk! ;-)

… hogy megóvd az egészséged

Minden, amitől jól érzed magad, pozitív hatással van az egészségedre is. Nincs ez másként a csók esetében sem. Ha szeretsz csókolózni, hajrá, tedd minél többször, az egészségedért is!:-) Egyetlen alkalommal viszont érdemes kicsit visszavenni a lendületből: ha épp megfázott, köhög, beteg az egyikőtök. Habár a szerelmesek mindenen megosztoznak…:-)

… hogy erősítsd az immunrendszered

A csók fokozza a hangulatodat, jókedvedet és vitalizál, élettel tölt fel - ezáltal erősíti szervezeted védekezőképességét is. Igen, nem kevés baktérium cserél egy-egy csókcsata alkalmával gazdát, de azért ne mondjunk le erről a kétségkívül kellemes időtöltésről.

… hogy elűzd a stresszt

Egy édes csók a kedves ajkaira és a stressz már huss, el is illan!

... hogy tovább élj

És hogy tovább maradj fiatal!:-) Mert akik sokat csókolóznak, tovább élnek. Ennek annyi lehet a tudományos magyarázata, hogy minél kiegyensúlyozottabb emberi kapcsolatok vesznek minket körül, minél jobb a kapcsolatunk a párunkkal, annál boldogabbak vagyunk. Így egészségünk is jobb, életünk pedig hosszabb.

… hogy megpecsételd a kapcsolatotokat

Egy csókból sok minden kiderül, főként a hölgyek számára. Olyan válaszokra kaphatnak kérdést a gyengébbik nem képviselői ilyenkor: vajon Ő még/már hozzám tartozik. A férfiak ennél sokkal racionálisabbak. Számukra az a cél, hogy génjeiket továbbvigyék. Az meg ugye általában egy csókkal indul…;-)

Forrás: kleinezeitung.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.