2015.02.18. 20:10:02 9624 215

Brugge - a világ egyik legszebb kisvárosa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A címet nem fogod túlzásnak találni, ha ellátogatsz ebbe a belga kisvárosba, ami valóságos kis ékszerdoboz. Mesébe illő kis utcákkal, csatornákkal, hangulatos bárokkal, cukrászdákkal és természetesen belga csokoládéval! Mivel egy kisvárosról van szó, 2 nap bőségesen elég a megtekintésére, és arra, hogy magadba szívd a hangulatát.

Brugge, Belgium - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brugge, Belgium

A legkomolyabban írjuk le: a világ egyik legszebb kisvárosa! A várost este is látni kell, a legjobb ott megszállni, de ha brüsszeli hotelből jövünk, akkor tanácsos a legkésőbbi vonattal visszamenni. Érdemes még itthon, ráhangolásképpen megnézni videón ezt: Erőszakik (In Bruges). Egy 2008-as amerikai-brit film Martin McDonagh írásában-rendezésében. Főszereplői Colin Farrell, Brendan Gleeson és Ralph Fiennes. A film közel teljes egészében a belgiumi Brugge városában játszódik.

Brugge egy arany ékszerdoboz, amin a rengeteg pénzből emelt díszes templomok drágakövekként csillognak. A Boldogasszony templomában (Onze-Lieve-Vrouwkerk) annyira békével teli élmény üldögélni, hisz itt még a turisták is elmélyült csendbe, nyugalomba eresztik le magukat. Előttem egy idős helyi ember szelíd tekintettel fogyasztotta elemózsiáját. Csak a szokásos, fényképezésmániás japán csoport volt képes valamennyire felborítani az idillt. Persze mindenki látni akarja a kereszthajóban Michelangelo fehér márványból faragott klasszikusát, a 16. század legelejéből való Madonna a gyermekével szobrot.

10 dolog, ami tetszett Brugge-ben

  1. Évszázadokkal ezelőtti városkép megőrzött állapota, elképesztő időutazás, kedvenc: a Begijnhof környéke
  2. Az óváros esti megvilágításban, a csatornapartok titokzatos labirintusa
  3. A sok aranyos kis csokibolt, cukrászda, bár, bisztró, szép művészeti galériák
  4. A hűvös időben felmelegedni a káprázatos forró csokoládéjukkal
  5. Hajókázás a csatornákon
  6. A Brugge (avagy Bruges) city card praktikussága, jó ár-érték aránya (38 euró)
  7. Csodálatosak a templomok
  8. Gyalog könnyen bejárható város
  9. A Pommes-frites (azaz hasábburgonya) múzeum
  10. Minden utcában van valami egyedi, különleges

10 dolog, ami nem tetszett

  1. A főtéri éttermekbe jó kiülni, de rémesen drága árakkal dolgoznak
  2. Az éttermek, bárok már 9-fél 10-kor bezárnak, késő este nincs sok hely nyitva
  3. Nincsenek éjszakai szórakozási lehetőségek, vacsora után, fél 11 táján már a hotelbe visszavonulásra kényszerül az utazó
  4. Könnyű eltévedni, bár ha nem szűk az időkeret, akkor ki bánja,
  5. Hétvégéken túl nagy a turistatömeg
  6. A túl sok csokibolt miatt nehéz tartani a fogyókúrát
  7. Csak egyszer érdemes megkóstolni a málna és barack ízű söröket
  8. Egy nap kevés rá, legalább kettő kell
  9. A turista menüs éttermi ebédek nem megfelelő ár-érték aránya, minden étterem unalmasan ugyanazt kínálja
  10. Vastagtalpú cipő nélkül keserves a sétálás a macskaköves utcákon

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.