2017.01.22. 17:43:47 13648 310

„Bosszantó” tincsek – Élet hosszú hajjal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy derékig, hátközépig, de akár a vállig érő haj is gyönyörű bír lenni. Ha a hajkorona tulajdonosa kellő kreativitással, kézügyességgel rendelkezik, igazi mesterműveket lehet kihozni a hosszú hajból. Ám néha igencsak bosszantó bír lenni az élet ezekkel a hosszú tincsekkel, pláne, ha épp rakoncátlan napjaikat élik.

Hosszú haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú haj

Mert hiába gyönyörű, ragyogó, ápolt hajkorona, vannak időszakok, amikor nehéz vele, illetve léteznek problémák, melyek szinte minden nap bosszúságot okoznak.

Hosszú haj = több stressz?

Ha ez így nem is teljesen igaz, az valószínű, hogy aki hosszú hajjal rendelkezik, annak több időt kell fordítania annak ápolására, karbantartására. Meghát a frizura elkészítése is több időbe telik. Ez egy-egy sietős napon akár egy plusz stresszforrás is lehet.

Hosszú haj = magasabb költségek?

Akár igaz is lehet, hiszen a hosszabb tincsekre több hajápolószer kell. (Viszont a fodrászon lehet spórolni, mert míg a rövid frizura állandó kiigazításra szorul, akár havonta, kéthetente is látogathatjuk a fodrászunkat, addig a hosszú „sörénynél” akár hetekig, hónapokig is kerülhetjük a hajszobrászt.)

Hosszú haj = mindenhol haj?

Hát, ez valahogy így van! A rövid tincseknél alig-alig vesszük észre, ha lehullik egy-egy szál, ám a hosszú haj esetében az az érzésünk, hogy mindenhol haj van és mintha soha nem takarítottunk volna. Ott vannak a padlón, a mosdókagyló szélén, az ágyban, a kádban, a pulcsinkon, a párunk pulcsiján és még sorolhatnánk. És ami a legrosszabb, hogy a lefolyóban is remekül megtelepszik, gyakran dugulást okozva ezzel.

Hosszú haj = nehezebb öltözködés?

Azért olyan nagy nehezítésre nem kell gondolni, de az tény, hogy sokszor megnehezíti az indulást a ragyogó sörény. Mert ki kell bányászni a kabát alól, belecsavarodik a sálba, beleakad a nyakláncba, és így tovább. Hát igen, a hosszú haj néha stresszes.:-)

Hosszú haj = valami mindig hiányzik?

Némi túlzással ez így van. Ha hosszú a hajad, és sietned kellene, így nem bíbelődnél egy frizura elkészítésével, csak egy hajgumi vagy hajcsat segítségével fognád össze, szinte 1000 %, hogy éppen akkor nem találsz se egy hajgumit, se egy hajcsatot. Ugye, hogy a hosszú haj tényleg egy plusz stresszforrás?

Hosszú haj = kevesebb idő?

Meglehet. A hosszabb tincseket több időbe telik megmosni, meg- illetve beszárítani. Ha göndöríteni, esetleg vasalni szeretnéd, az még plusz idő.

Hosszú haj = örökös pánik?

Hát, ha nem is örökös, de az ember lánya a fodrász előtt biztos stresszel egy kicsit. Mert tudjuk, hogy a „csak egy pár centit vágj a végéből” kezdetű kívánságból mennyi lesz, és otthon mennyi ideig is siratjuk azokat az elveszített (jóval több, mint) pár centiket.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.