2017.03.23. 08:00:48 11941 295

Április végéig lehet jelentkezni a Magyarország legszebb konyhakertje versenyre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Meghosszabbították a szervezők a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű program nevezési idejét a nagy érdeklődésre tekintettel, április 30-ig jelentkezhetnek azok a szervezetek, amelyek településükön meghirdetik a versenyt.

Konyhakert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhakert

Kovács Szilvia programigazgató, karcagi alpolgármester az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a csatlakozók többnyire önkormányzatok és civil szervezetek, de arra is van példa, hogy nemzetiségi önkormányzat, natúrpark, kertbarát kör, művelődési ház, oktatási-nevelési intézmény, lakóközösség, egyházi szervezet, valamint néhány magánszemély áll a mozgalom élére.

A program népszerűségét jelzi szavai szerint, hogy négy év alatt ötszörösére nőtt azoknak a településeknek a száma, ahonnan nevezés érkezett, 2016-ban 318 helységben versengtek. A részt vevő kertművelőké pedig hétszeresére emelkedett. Hozzátette, hogy az idén már 20 százalékkal többen csatlakoztak a programhoz, mint az előző év azonos időszakában.

A Magyarország legszebb konyhakertje díjakat az OMÉK - Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár - zárónapján, szeptember 24-én adják át.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nekik elnézzük a „szúrós” kedvet – Ezért szeretjük a kaktuszokat

Ezek az egzotikus, alakgazdag és virágokkal is ékeskedő, szívós és könnyen alkalmazkodó növények nem csak a szenvedélyes virággyűjtők kedvenceiként tarthatók számon. A száraz levegőjű szobákba ugyancsak javasolt elhelyezni ezeket a hálás növényeket, melyek aztán élő díszekként is esztétikus látványt nyújtanak. Ismerkedjünk kicsit a kaktuszfélék különleges családjával.

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.