2023.07.02. 13:59:34 8284 299

Amit a szorgos méhecskékről tudni érdemes! – 5+1 érdekes tény a „mézgyárosokról”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is jobb, mint madárcsicsergésre, méhzümmögésre ébredni egy vidám nyári reggelen. Vagy gyönyörködni a virágos rétben, a kertben tündöklő virágokban. A méhek döngicsélése azonban nem csak a szemünket gyönyörködteti, hanem bolygónk szempontjából is igencsak fontos.

Méh - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méh

Vagyis bolygónk, illetve saját életünk szempontjából is nagyon lényeges, hogy a méhecskék szépen „énekeljenek” és kedvükre gyűjthessék a virágport! A Méhek Világnapja ugyan májusban van, azért az év többi szakában is érdemes megemlékeznünk fontosságukról! Íme, néhány érdekesség róluk!

  • Ha a szemük nem is olyan, mint a sasé…, a szaglásuk a vadászkutyákéval vetekszik! Csápjaiknak köszönhetően akár több kilóméterről megérzik az potenciális virágok illatát, hogy aztán megrohamozzák a virágportól roskadozó növényt!

  • Rajtunk is túltesznek! Míg mi, emberek másodpercenként 50-60 képet készítünk a szemünkkel, addig a „zümik”300-at „csattogtatnak” el összetett szemükkel. Habár elég életlen a látásuk, és például a piros virágok helyett is csak egy nagy, fekete pacát látnak, ezzel szemben az ultraviola-sugarakat érzékelik. Éppen ezért törnek a Nap felé, és mozognak a napfény irányába.

  • Igazi erőművészek! Habár a méhecskék alig nyomnak 82 mikrogrammot, mégis képesek a saját testsúlyuknak megfelelő mennyiségű virágport elcipelni.

  • Nem kell folyton a „munkaköri leírásukat” böngészniük!:-) Nem bizony, hiszen mind a dolgozók, mind a királynő, mind a méhcsalád „férfitagjai” pontosan tudják a feladataikat. És nem csak szorgalmasak, hanem nagyon precízek is, már ami a munkát illeti.

  • Egy nyelvet beszélnek… vagy mégsem? Nekünk, embereknek akár saját országunkon belül is lehet különböző „nyelvünk”, a dialektusoknak köszönhetően, addig a méheknek ez a különbözőség a mozgásban jelenik meg. A kaptárba visszaérkező méh különböző, úgynevezett méhtáncot lejt, attól függően, hol található a táplálékforrás, milyen a minősége, mekkora a mennyisége.

  • Munkájuk gyümölcse igazi csodaszer! Bizony, a méz az egyik legjobb természetes orvosság, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, szóval mindenféle földi jóval, ami természetes módon van jó hatással a szervezetünkre.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...