2017.03.04. 08:29:03 12404 327

Amiről nem lehet eleget beszélni – Tippek, hogy jól induljon a nap
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ki hogy van vele, de hiába a március, meg a tavasz, nálunk még mindig nehezen indulnak a reggelek. Az óra csörgése, mint valami riasztó sziréna, úgy kelt álmunkból, és a felkelés után még hosszú percekig, vagy órákig nem térünk magunkhoz. Ha tehetnénk, egész nap az ágyban lustálkodnánk. Dehát nem tehetjük!

Vidám ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám ébredés

Ugyan biztos sokunknak vannak már bevált reggeli ébresztő trükkjei, ám ezek egy idő után már nem használnak, frissíteni kell a repertoárt. Ha Nálad is ez a helyzet, vesd be a lenti trükkök valamelyikét!

Legyen nyugodt a reggeled!

Ennek egyik elengedhetetlen kelléke, hogy időben kelj, hogy legyen időd mindenre! Ha megszólal az ébresztőd, ne állítsd szundira még ötször egymás után, hanem pattanj ki az ágyból. Így lesz időd a reggeli készülődésre, ruha, frizura, smink. Jó esetben még a reggelit is megejtheted otthon. Ha ez nem jön össze, legalább egy csésze forró italt hörpölj fel nyugodtan, csendben, ráhangolódva a napra.

Éljen a frissesség!

Nem is élénkíthetne más kora reggel, mint egy kis hideg víz! Ugorj be a zuhany alá, és dobj egy üdítő hűvös fürdőt!:-) Arcmosáskor is inkább hideg vizet használj! Csak néhány csepp az arcodra, és máris frissen, fitten indul a nap!

Fel a fejjel!

A pesszimizmusnak reggel sincs semmi keresnivalója az életedben! Lehet, nehéz nap előtt állsz, és be kell fizetni a számlákat, a főnököd, kollégád elviselhetetlen, odakint megint zuhog, de próbálj meg a jó dolgokra koncentrálni! Mondjuk arra, hogy délután Te mész a gyerkőcért az oviba, suliba, és milyen jót beszélgettek majd hazafelé. Vagy gondolj a délutáni fitneszórádra, amit már annyira vársz! Esetleg arra, hogy este leadják a kedvenc filmedet a TV-ben, és talán még meg is tudod nézni!:-)

Lepd meg magad már reggel!

Motiváld magad a korai ébredés alkalmával. Hogy mi a számodra motiváló reggel, azt Te tudod! Egy bögre cappucino? Egy finom péksütemény? Reggeli játék a kutyával? Találj ki magadnak valamit, amitől biztos jókedved lesz egész nap!

Az a fránya vekker!

Valószínűleg Te is riadtál már föl a legszebb álmodból a vekker „sikítására”. Hát, így mégis hogy indulhatna jól a reggel? Válassz inkább egy kellemes dallamot a telefonodról, aminek akár a hangerejét is szabályozhatod (vagyis a dallam egyre erősödik)! Vagy ébredj a rádióra! Lehet, a reggeli műsor vidám műsorvezetői hozzásegítenek a jókedvű ébredéshez. De az sem baj, ha véletlenül az egyik kedvenc dalod ébreszt majd!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.