2023.04.12. 17:15:00 7623 278

Amiért a “lusta” reggelek nem maradhatnak ki az életünkből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az úgy, hogy utol kell érnünk magunkat. Nem, nem a munkával, és még nem is csak a házimunkával! Önmagunkat kell, hogy utolérjük: A felpörgött testünket pihentetve be kell várnunk a lelkünket.

Páros lustálkodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páros lustálkodás

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen figyeljünk oda, hogy ne keljünk fel bal lábbal! Azaz, hogy ébredés után egy kis ideig ne is keljünk fel! Nyújtóztassuk ki a takaró alatt a tagjainkat, vegyük tudatosan és mélyen a levegőt, akár anélkül, hogy kinyitnánk a szemünket!

A legjobb, ha előző este eldöntjük, hogy a következő reggel, bizony másként fog telni, mint a szokásos. Lefekvés előtt készítsünk minden olyat elő, amely kapkodóvá tenné az ébredés utáni időszakot! Tehát a lassabban töltött reggelünknek nem is muszáj hétvégére esnie.

Amikor időt adunk magunknak arra, hogy a remélhetőleg pihentető éjszaka után megérkezzünk a mába, nagyon fontos, hogy minden a nekünk jóleső ritmusban történjen.
Amikor úgy érzed, hogy ideje kinyitni a szemed, nyisd ki! Ha már kikívánkozol az ágyból, lassan ülj, majd ugyancsak lassan állj fel. Az sem baj, ha egy kis szellőztetés közben - és a szervezet hidratálása után - még 5-10 percre mégiscsak visszabújsz a takaró alá.

Van olyan élethelyzet, amikor amiatt húz vissza minket az ágy, mert a felmerült problémákkal nem vagyunk képesek megbirkózni. Vagy legalábbis ezt hisszük, pedig sosem kerül elénk megoldhatatlan akadály! A reggeli lecsendesülés - akár meditáció útján sikerül, akár azáltal, hogy végre napsugár simogatja az arcunkat - lehetőséget ad arra is, hogy megerősítsük magunkat. Sokat segít, ha azonosítjuk a bennünk kavargó érzelmeket és elismerjük létezésüket. A minket hátráltató negatív érzéseket különítsük el, és dolgozzuk át mindegyiket úgy, hogy azok minket szolgáljanak.

Azok az emberek, akiknek elege van a felpörgetett életmódból, a mobiljukat sem veszik elő reggeli utánig, tegyünk mi is így!
Ha már a reggelinél tartunk; nincs is jobb annál, amikor ráérősen együtt eszik a család. De amikor nekik sietniük is kell, mi ne vegyük fel a kényelmetlen tempót: Kortyolgassuk el nyugodtan a reggeli kávénkat és teánkat, miután fejedelmi reggelivel töltöttük meg a hasunkat!

Miközben kényelmesen készülődünk a napi teendőink elvégzésére, a várható nehézségek helyett inkább gondoljunk arra, milyen csodás lehetőségek várnak ránk ma! Hát nem lenne jó mindig így kezdeni a reggelt?

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A neurózis már civilizációs betegség – Jelek, kutatások és megküzdési lehetőségek

A neurotikus személyiséget leginkább az érzelmi instabilitás, a szorongás, az ingerlékenység, az önbizalomhiány, a depresszió és más negatív érzések jellemzik. A neuroticizmusban érintett egyének általában stresszkezelési nehézségekkel és kedvezőtlen önszabályozó képességgel rendelkeznek, ami a kapcsolataik minőségére is hatással van. Erősen hajlamosak az idegeskedésre, aggodalmaskodásra, konfliktusos helyzetben nehezen tudnak megnyugodni. Mit lehet tenni?

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.