2023.01.03. 17:25:00 8385 298

A zseniális méhpempő - De mitől más ez mint a méz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Böszörményi Gyula szavai szerint a méz nem más, mint tömény napsugár, sűrű cukor és kacagó szeretet, míg a lépes mézről azt tartják, hogy gyógyító erejű az emberi test számára. Ezek a méhészeti termékek évszázadok óta elérhetők az emberiség számára, szerencsére széles körben fogyasztják is ezeket. Azonban a méhpempő is joggal kér helyet magának!

Méhpempő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méhpempő

A mézről az átlagembereknek is elég széleskörű információi vannak, szeretjük sütéskor is használni ezt a csodás és természetes édesítőszerünket, amelyek a méhek ajándékai számunkra. Hazánkban a vegyes virágméz és a tiszta akácméz a legkedveltebb mézfajták. A méhpempőről azonban jóval ritkábban lehet hallani, annak ellenére, hogy számos pozitív egészségügyi előnnyel bír a fogyasztása.

Ismerd meg a méhpempőt!

A méznek és a méhpempőnek annyi köze van csupán egymáshoz, hogy mindegyiket a méhek létezésének köszönhetjük. Amíg a méz édes, addig a méhpempőnek meglehetősen keserű íze van, méghozzá azért, mert ez nem egy másik fajta virágporból előállított anyag!
A méhpempő nem más, mint a mézelő méhek gélszerű garatmirigy váladéka, amellyel a királynőt és életük korai szakaszában a lárvákat táplálják. Emiatt ez az anyag kevésbé gazdag cukorban, ellenben magas a fehérjetartalma.

A méhpempő egészségre gyakorolt főbb hatásai

A méhpempő valódi egészségügyi hatásait még nem igazolták kétséget kizáróan tudományos vizsgálatokkal, annak javallott alkalmazása inkább a népi megfigyeléseken és gyógyászaton alapul.
Emellett a mézzel kapcsolatos termékekre és a méhcsípésre allergiás egyének számára kerülendő az alkalmazása!

Immunerősítés, antibakteriális hatás

A mézhez hasonlóan a méhpempőnek is tulajdonítanak olyan hatást, amely ellenállóbbá teheti a szervezetünket bizonyos fertőzések és betegségek ellen.

Koleszterin- és vércukorszint csökkentése

A vércukorszint, valamint a rossz- és az összkoleszterin szint csökkentésében ugyancsak segítségünkben lehet a méhpempő.

A bőr gyulladásos problémáinak kezelése

A pattanások és a nyomukban maradó csúnya hegek helyett rugalmas és sima bőrt varázsolhat az érintettek számára a méhpempő, amilynek külsőleges és belsőleges használata egyaránt eredményes lehet.

Menopauza tüneteinek kezelése

A hormonális változások jól ismert tünetekkel járnak, amelyek komoly kellemetlenséget okozhatnak a nőknek. Azok a nők, akik méhpempőt napi szinten fogyasztottak méhpempőt arról számoltak be, hogy csökkent esetükben a szorongás mértéke, de a csontritkulás és a túlzott szőrnövekedés terén is javulást tapasztaltak.

Férfi és női termékenység javítása

Azt gyanítják, hogy a méhpempő olyan rendkívüli hatóanyagokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberi hormonháztartás az aktuálisan szükséges hormonokat állítsa elő, így akár a meddőség kezelésében is sikerrel járhat mindkét nem esetében.

A méhpempő egészségjavító célzattal történő alkalmazása előtt kérjük ki kezelőorvosunk véleményét!

Forrás: www.mezbarlang.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.