2016.09.23. 14:32:43 11291 248

5 új könyv az őszi napokra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hosszabb esték, rövidebb nappalok… Egy könyvrajongónak ez mit is jelent? Még több lehetőséget az olvasásra! Ezzzazzz! Lehet leporolni a régi, nagy kedvenceket, vagy beszerezni egy-két újdonságot az őszi termésből. Próbáltunk többféle könyvet összeválogatni nektek úgy, hogy a kicsik és a nagyok, a romantika és a krimi rajongók is találjanak maguknak valami nyalánkságot.

Őszi könyvajánló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi könyvajánló

Nyírd ki ezt a naplót – és alkoss valami újat! – Keri Smith

Egy napló, ami gyermekeid alkotói vágyát és kreativitását hivatott kielégíteni. Ezt a könyvet ki kell nyírni, le kell dobni a földre és rajta kell taposni, firkálni kell bele, írni kell bele, rajzolni kell bele, szörnyen ragacsos dolgokkal kell összekenni, és mindenféle furcsa dolgot kell vele csinálni, amit egy könyvvel általában nem szoktunk. Tehát kiélhetjük rajta titkos és tiltott rombolási vágyunkat, amit például a nyári kötelezővel nem tehettünk meg. A lényeg a tapasztalás, a kisebb és a nagyobb, akár tinédzserkorú gyerekek is imádni fogják! Nekünk nagyon tetszik!

Miután elvesztettelek - Jojo Moyes

A Mielőtt megismertelek c. könyv folytatása, élet az után, hogy elveszítettük a szerelmet, de nem csak egy egyszerű szerelemről volt szó, hanem egy egész életről. Hogyan kezdjük újra az életünket? A történet persze nem ilyen egyszerű, és sok vargabetű szükséges a végső, nyugodtabb állapot eléréséig. Humorral, szenvedéllyel, élettel fűszerezett könyv, amelynek olvasása során hol a könnyeinkkel, hol a nevetéssel fogunk küszködni.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei -Ransom Riggs

A könyvből készült filmet már láthatjuk is a moziban. Egy hátborzongató sztorira készüljünk, mert a különleges jelző itt egyet jelenthet a veszélyessel is. A New York Times best sellere egy szigeten elzárt, régi iskola ex-növendékeivel foglalkozik. A romos iskolában járva a 16 éves Jacob – aki egy családi tragédia kapcsán keveredik a szigetre - arra a következtetésre jut, hogy a diákok talán még most is élnek, és hogy nem véletlenül zárhatták őket el a külvilágtól. A regény különlegessége, hogy régi fotókkal illusztrálják, így még teljesebb élményt ad.

Bridget Jones babát vár -Helen Fielding

A szeptemberi mozipremier mellé természetesen jár a könyv is. Mindenki kedvenc szinglije továbbra is az egyedülálló nők hol izgalmas, hol sekélyes, hol egészen egyszerűen unalmas életét éli, míg nem fenekestül felfordul az élete két egy éjszakás kaland után… Kiderül ugyanis, hogy babát vár, de ki a gyerek apja és ki az kettőjük közül, akivel Bridget is el tudja képzelni a folytatást: a régi szerelem vagy az új fellángolás? Nos, a könyvből vagy a filmből kiderül.

Zárt ajtók mögött -B. A. Paris

Egy új pszicho-thriller, ami a házasság hazugságait boncolgatja, a valóságot, ami a látszat mögött van. Jack és Grace igazán lehengerlő házaspár együtt, csak van egy kis bökkenő. Grace-t soha nem lehet egyedül látni, sőt, telefonon sem érheted el, nem lehet vele kapcsolatot tartani, és lelkes szakács hírében áll, mégsem hízik egy grammot sem. Ráadásul az egyik ablakukon rács van. Vajon miért?

Forrás: libri.hu, bookline.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!