2023.02.25. 08:30:01 6019 261

4+1 tipp, hogy a hétvége ne csak takarításból álljon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is alig várod, hogy végre péntek legyen, a hét utolsó munkanapja, ami tulajdonképpen már a hétvége lázas várakozásával telik. Aztán egyszer csak rádöbbensz, hogy habár a munkahelyi meló megvár hétfőig, az otthoni teendőkön végig kell magad rágni. Így már nem is olyan vonzó az a „víkend”, ugye?

Takarítás, motiváció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás, motiváció

Sajnos, a házimunkával járó teendőket nem ússzuk meg a hét utolsó két napján sem. Főzés, mosás, takarítás – még fel sem fogtad, hogy itt a szombat reggel, már vasárnap este van, ami már a hétfőre való készüléssel, hangolódással telik.

Hogy lesz ebből pihenés?

Valószínűleg senki nem fogja megcsinálni a fentebb írt teendőket, úgyhogy ha szeretnél lazítani egy kicsit a hétvégéiden, méghozzá úgy, hogy emellett minden házimunka elkészüljön, azért Neked kell kreatívnak lenned! Íme, néhány tipp, hogy könnyebb dolgod legyen a hét utolsó napjain!

Mindennek legyen meg a helye!

Hidd, el, sokkal könnyebb lesz rendet tartani, illetve odafigyelni rá, hogy ne ússz el hétvégére a rendrakással, ha mindennek megvan a maga fix helye. És persze, ha erre a fix helyére használat után vissza is kerül. Ezt próbáld meg a családban is tudatosítani.

A konyha a ház lelke

Ez így van, pláne, ha valamennyire egybe olvad a konyha és a nappali. Nem kell naponta, de hetente sem takarítanod a konyhát. De ha arra ügyelsz, hogy a nap végére a konyhapult és az asztal rendezettek és tiszták legyenek, nem kell aggódnod azon, hogy hétvégén minden a nyakadba szakad!

Ha ezek a helyükre kerülnek, máris nagyobb a rend!

Az állandó hely minden apróságnak fontos a házban, ám ezek közül a cipők és a kabátok azok, amik jó, ha egy fogasra, illetve egy állványra kerülnek. Ha ezek a lakásban szerteszét vannak, azzal csak a káosz nő, de pillanatok alatt.

Nem ciki elindítani hétközben sem!

Igen, régen a hétvége valóban a nagymosásról szólt. De manapság a mosás, és bizonyos szempontból a szárítás is (ha mondjuk van szárítógéped) leegyszerűsödött, nem muszáj megvárni, hogy hatalmas adag szennyes gyűljön össze. Akár hétközben is bedobhatsz egy adag ruhát a mosógépbe, és amíg lezajlik az esti rutin, a géped pont ki is mos. Így a két pihenőnap nem a mosással, teregetéssel telik majd. Apropó, teregetés! Ha már a nedves ruhák kipakolásánál odafigyelsz, hogy ne gyűrötten kerüljenek a szárítóra, a pólók esetében akár a vasalást is megúszhatod!

Ami nem fontos…

… az mehet a kukába! Ne pakolgasd ide meg oda az érdektelen reklámleveleket, újságokat, mert csak a rendetlenség lesz nagyobb tőlük! Válogasd szét az aznapi postát, ami nem fontos, vagy nincs rá szükség, landoljon a szemetesben.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.