2023.07.05. 13:15:00 6639 245

3 nyári gyógynövény, amelyekre egész évben számíthatunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron nappal a meleg miatt kissé szétszórtak lehetünk, míg a hűsítő éjszakákon nehezen tudunk elnyugodni, mert annyira élvezzük a csillagfényes égbolt látványát. A nagy közös étkezések vagy a túl sok jégkrém pedig a hasunkkal tud kiszúrni. Hogy mi köze van ennek a három problémának egymáshoz? Gyógynövények segítségével mindegyik orvosolható lehet!

Édeskömény tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Édeskömény tea

Én most a koncentráció hiányát, a nyugtalanságot és az emésztési gondokat emeltem ki, de az egyes témákhoz köthető gyógynövények az említetteken kívül még más kínjainkat is enyhíthetik. Gyűjtsünk be ezekből nyáron, hogy egész évben élvezhessük áldásos hatásaikat!

Édeskömény

Az édesköményt gyakran használják emésztési problémák (puffadás) enyhítésére, valamint hasi görcsök oldására. Ehhez jellemzően az édeskömény forrázatát fogyasztják.
Az édeskömény leveleit frissen vagy szárítva ételeink fűszerezéséhez ugyancsak felhasználhatjuk, akkor is, ha nem egészségügyi problémát szándékozunk orvosolni vele, hiszen remek ételízesítő.

Kamilla

Egyik legismertebb gyógynövényünk ez a kedves virágzatával hódító növény, amelyet - szintén tea formájában - gyulladáscsökkentő és nyugtató italként szokás alkalmazni. De nem kizárólag belsőleg használhatjuk; gőzölhetjük az arcunkat is vele, valamint lefűtve a főzetet a (világos) hajunkat is leöblíthetjük vele. Azonban amellett, hogy a szépségünk szolgálatában állhat az egész évben, a megfázásos időszakok nyavalyái is kezelhetők lehetnek vele.

Rozmaring

A rozmaringot a leggyakrabban fűszernövényként használjuk, de jó tudni arról, hogy gyógynövényként számos egészségügyi előnyt tulajdonítanak neki. Főzetét a koncentráció és a memória javításának céljából, vagy epebántalmak enyhítésére is alkalmazzák, míg külsőleges felhasználására a korpás fejbőr kezelése lehetne hasznos példa.

A gyógynövények kúraszerű alkalmazása előtt gondosan járjunk utána az ellenjavallatoknak, és nem csupán a krónikus betegség esetén ajánlott egyeztetni kezelőorvosunkkal mielőtt nagyobb mennyiségben használnánk fel bármelyikből.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...