2022.02.01. 17:25:00 8721 299

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Vízöntő csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy szalad ez az év! Máris a második receptajánló résznél tartunk 2022-ben! Most az emberséges és kísérletező kedvű zodiákus jegy, azaz a Vízöntő kedvencei kerülnek terítékre. Extra ízkombinációkra vágysz? Lesd meg te is ezeket, és újíts a menün!

Étcsokiba mártott isler - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étcsokiba mártott isler

A krémes étkeket nem csupán az édességek terén kedveli ez a csillagjegy, kedvelt főzelékei is ilyen állagot kapnak!

Tejfölös brokkolifőzelék

Hozzávalók:

1 ek. vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 db burgonya
só, bors és szerecsendió ízlés szerint
1 db brokkoli
5 dl víz
1,5 dl tejföl (plusz a tálaláshoz ízlés szerint)

Elkészítés:

A brokkolit szed rózsáira, és egy szűrőben mosd át, majd csepegtesd is le. A burgonyát hámozás után vágd kis kockákra vágd. Ezután hevítsd fel egy nagyobb lábosban a vajat, vágd apróra a vöröshagymát, majd párold üvegesre.
Ekkor add hozzá a burgonyát, és fűszerezd meg ízlés szerint, egy-két percnyi párolás után, beleteheted a fazékba a brokkolit is. Vízzel felöntve forgasd át az egészet, és fedd le az ételt, ami 15-20 perc alatt puhára fő.
Ha elkészült, keverd hozzá a tejfölt, végezetül botmixerrel turmixold krémesre.
Tálaláskor gazdagíthatod még némi tejföllel, de pirított szalonnával és tökmaggal is megbolondítható ez az egyszerű főzelék.

Keksz, brownie vagy linzer? Az unalomig ismételhető kedvencek! Bár a Vízöntőnél egy elem mindig közös a desszertek terén: Mindegyikben lesz csokoládé!

Isler karamellás krémmel

Hozzávalók:

34 dkg sűrített tej a krémhez

A kekszhez:
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg cukor
1 csom. vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
Fél csom. sütőpor
1 csipet só
1 db tojás sárgája
1 dl tejföl

Bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
15 ek. dekorgyöngy

Elkészítés:

  1. A sűrített tejet öntsd át egy befőttes üvegbe, és jól lezárva állítsd bele egy kuktába. A kuktát a sűrített tej szintjéig töltsd fel vízzel, majd zárd le, és a gőz kiengedése nélkül főzd kis lángon bő 1,5 órán keresztül. Ezután 15-20 percig hagyjuk hűlni a lezárt kuktát és benne a sűrített tejet.

  2. Mindeközben melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és keverd ki a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra, majd lassan adagold ehhez hozzá a lisztet, a sütőport és a csipet sót is. Dolgozd el a tésztát nagyjából egyenletesre úgy, hogy némiképpen morzsalékos maradjon.
    A tejfölt és a tojássárgát is keverd össze, majd forgasd bele a tészta többi részéhez. Most már egyneművé gyúrható! 20-30 percre tedd a tésztát hűtőbe.
    A kiszaggatáshoz lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kell nyújtani, majd a kiszaggatás után a kör alakú formákat kivajazott tepsiben a sütőbe tenni. , Nagyjából negyed óra alatt a sütik széle enyhén aranybarnás lesz, ekkor készül el.
    A megsült korongokat hagyd teljesen kihűlni, hogy kevésbé legyenek törékenyek, majd kettesével ragaszd össze mindet a sűrített tejből főzött krémmel.

  3. A csokit olvaszd fel gőz felett, majd egyenként vond be vele a már megtöltött süteményeket. Díszíthető dekorcukorral is, de anélkül szintúgy mutatós.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás - többek között ez derül ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalom globális biztosítási partnere, az Allianz közös felméréséből.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!