2023.09.14. 17:25:00 6468 228

Zacskózd be a vacsorát, és tepsibe vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is ízletesebb annál, amikor a különböző, de egymással mégiscsak harmonizáló ízek szinte berobbannak a szánkban étkezés közben. Az egyben sült ételek valahogy mindig sokkal szaftosabbak, és sütőzacskóban sütve még a felesleges zsiradékot is megúszhatjuk!

Sütés sütőzacskóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütés sütőzacskóban

Igen, természetesen elkészítheted az ételeket tepsiben is, de a sütőzacskóban sütés teszi igazán lehetővé azt, hogy az étel a sütőben még gyorsabban lehessen elkészíthető.

Sütőzacskóban burgonyával együtt sült csirke - alaprecept

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé vagy ezzel megegyező mennyiségű combfilé
4 közepes burgonya
4 gerezd fokhagyma
2 ek. teavaj
Só és frissen őrölt fekete bors
petrezselyem
snidling

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, közben pedig mossuk, majd hámozzuk meg, végül vágjuk fel kisebb kockákra a burgonyákat. A fokhagymagerezdeket a meghámozásuk után szintén aprítsuk fel, és keverjük a krumpli közé.
A vajat olvassuk fel, és szórjuk bele az ízesítéshez szükséges fűszereket, azaz a sót, a borsot és a darabokra vágott, friss (vagy szárított) petrezselyemzöldet. Ezzel a fűszervajjal öntsük nyakon a burgonyás keveréket.

Egy sütőzacskóba kerüljenek is bele ezek a zöldségek, majd dugdossuk be közéjük egyenletesen elosztva az előzőleg megsózott csirkehúst is. A sütőzacskó száját zárjuk be jól.
A sütőzacskóba tett ételt előmelegített sütőben süssük meg kb. 30-40 perc alatt, vagy amíg a csirke és a burgonya puhára nem sül. Ha minden megsült, tálaljuk a sütőben sült csirkét és burgonyát friss snidlinggel megszórva.

Tippek:

A köretként használt burgonya részben helyettesíthető és egyúttal kiegészíthető további ízletes zöldségekkel is. Sárgarépa, borsó ás gomba is keverhető hozzá, de cukkínivel vagy padlizsánnal ugyancsak remek ételt kaphatunk.
Ugyancsak az ízlésünknek megfelelően változtathatjuk meg a zöldségek és a csirkehús fűszerezését is, amit egy kevés darabokra vágott csirkemáj hozzáadásával is feldobhatunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...