2020.11.14. 13:14:41 5538 133

Veszélyes diéták - fogyj óvatosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időről-időre szembe találjuk magunkkal egy szuper ígéretesnek hangzó diétával. Sokszor, bár a módszer rövid távon tényleg működik, többet ártunk vele magunknak, mint használunk. Kerüljük a fogyókúrás étrendeket, amik veszélyt jelenthetnek az egészségünkre!

Fogyókúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra

A fogyókúra, vagy diéta egy rövidebb időszakon át tartó, intenzív étrend módosítás, általában súlycsökkentésre kihegyezve. Nem összekeverendő az életmód váltással – ám elősegítheti egyik a másikat. Azonban óvatosnak kell lennünk, ha diétába fogunk. A legnépszerűbb fogyókúrás étrendek is jócskán rejtenek magukban kockázatot!

Zsírszegény étrendek

Míg a zsírokra egyébként nagy szüksége van a szervezetünknek, bizonyos súlycsökkentő étrendek mégis a zsír megvonására épülnek. Ez pedig azzal is jár, hogy elkezdünk csökkentett energiatartalmú élelmiszereket és light jelzővel ellátott termékeket vásárolni, amik azonban nem cukormentesek. Ha nem történik megfelelő zsírbevitel, a vér triglicerid-szintje megemelkedik, a HDL-koleszterin (a „jó koleszterin”) szint pedig csökken, ezért fokozattan kitetté válunk a szív-, és érrendszeri betegségekre és csökken a tesztoszteron szintünk is. Márpedig ez a hormon nem csak a férfiaknak fontos! Zsírszegény diéta mellékhatásaként sokszor előfordulnak bőrproblémák, hajhullás, gyengeség, vitaminhiány a zsírban oldódó vitaminokat érintve, romlik a csontösszetétel és az izmok is apadnak.

Bébiétel-kúra

A bébiételek aprócska gyermekeknek készültek, akiknek nyilvánvalóan teljesen más a tápanyag és ásványi anyag szükségletük, mint egy felnőtt embernek. Emellett pedig az állaguk sem tesz jót: felborítja a bélműködést és a fogak is alaposan legyengülnek, fogíny betegségek alakulhatnak ki, ha nem használjuk rágásra a fogainkat rendszeresen!

Káposztaleves diéta

A káposztaleves diéta elve azon alapul, hogy a káposzta, akárcsak az ananász, több energiát használ el a lebontása során, mint amennyit beviszünk vele a szervezetünkbe. Sajnos azonban nem emiatt fogyunk, és még csak nem is tartós az eredmény. Egyszerűen a kevés a kalóriabevitel okozza a súlycsökkenést, ám egyhangú és nem jelentős a tápanyagtartalom. Ezért az anyagcsere rövid fogyási időszak után lelassul és hiánybetegségek alakulhatnak ki.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!

A babás holmik elő- és utóélete! – 3+1 hasznos „gyerekdolog” nem csak anyukáknak 1.

Aki már túlvan az első babázós korszakán, bizony megmosolyogva gondol vissza egykori önmagára, hogy mennyi kencét, kiegészítőt vásárolt össze, és ebből mennyit nem használt soha. Ám szerencsére, nem egy olyan holmi is van, amit bőven a gyerkőc születése után, sőt, akár gyerek előtt is használhatunk.