2023.02.08. 15:23:53 6738 260

Valentin-napi páros jeggyel várja látogatóit a Fővárosi Állatkert
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Négy teljes napon át, szombattól keddig Valentin-napi páros kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert: egy jegy áráért ketten léphetnek be azok, akik a kapunál megölelik egymást.

Szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelem

Valentin-nap, azaz Bálint napja alkalmából ketten egy jegy áráért kereshetik fel az állatkertet szerelmespárok, testvérek, rokonok vagy akár barátok. Összetartozásukat elég csak azzal igazolniuk, hogy érkezéskor a kapunál megölelik egymást.

A tájékoztató szerint a páros belépőjegy mellett mind a négy napon további páros kedvezményeket kínálnak a kert egyes vendéglátóhelyei, valamint páros kedvezmény jár a több mint 110 éves műemléki Schäftner-körhintára is.

A sokféle látnivaló közül az állatkert közleménye külön is kiemeli a dolmányos hangyászokat. Az állatkertekben ritkán látható, Dél-Amerikában honos fajt több mint nyolcvan évnyi szünet után láthatja újra a nagyközönség. A Fővárosi Állatkert Pálmaházában Ricardo, a hím állat már decemberben bemutatkozott a látogatóknak, nemrégiben viszont egy nőstény is érkezett, összeszoktatásukat a múlt héten kezdték meg az állatkerti szakemberek.

A közlemény szerint Ricardo jövendőbelijének most nevet keresnek, erre a városligeti intézmény hétfőn hirdetett internetes szavazást a honlapján.

Mint írják, három - a Fióna, a Kiara vagy a Moana - névre lehet voksolni, a szavazatokat csütörtökön éjfélig várják, az eredményhirdetésre pedig pénteken kerül majd sor.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.