2018.09.08. 18:29:19 9750 273

Több ezer utórengés is követheti a csütörtöki japán földrengést
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több ezer utórengés is követheti a Japán északi részén fekvő Hokkaidó szigetén történt 6,7-es erősségű csütörtöki földrengést - közölte Varga Péter szeizmológus az M1 aktuális csatornán.

Földrengés, repedt házfal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Földrengés, repedt házfal

A sekélyfészkű földrengéseket több száz, akár több ezer utórengés követheti, ezek közül néhányat a lakosság is megérezhet, sőt akár további rombolások forrása is lehet - fűzte hozzá.

A földrengést egy tájfun előzte meg, a nagy esőzések miatt fellazult talajt a földrengés földcsuszamlás formájában zúdította rá a lakott területekre - magyarázta a szakértő.

Elmondta: Japán egy földrengések által veszélyeztetett területen fekszik, főképp az ország Csendes-óceán felőli részén tapasztalhatók erős földmozgások. A csendes-óceáni tábla nyomást gyakorol az eurázsiai kéreglemezre, és ennek hatására tapasztalhatók az erős földrengések. A mostani földrengéstől délre, 2011-ben, Tohokuban volt Japán eddig legnagyobb, 9-es erősségű földrengése - tette hozzá Varga Péter.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...