2021.01.25. 16:10:26 9120 231

Tippek, trükkök, praktikák: Egyszerűsítsd a főzést a lazább időbeosztásért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezések megfelelő előkészítésével sok pénzt és még több időt takaríthatunk meg magunknak. Ha van mihez nyúlni a hűtőben, kevesebbszer fog előfordulni, hogy (gyors)ételt rendelünk, így ezzel még az egészségért is tenni lehet!

Főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés

A heti menütervezésnél akkor lehet a legtöbb időt nyerni magunknak, amikor több napra előre egy vagy kétféle ételt készítünk el előre. Ezért, aki szereti a változatosságot, kompromisszumot kell majd kötnie. Az egyhangúság elkerüléséhez azonban használhatunk különféle fűszereket, ehhez azonban rá kell szoknunk arra, hogy az ételt csak a végén fűszerezzük meg, természetesen adagonként.

Készülj elő az előkészítésre!

A legelső dolgunk, hogy beszerezzünk néhány újra használható és légmentesen záródó edényt az élelmiszerek tárolásához. Az elválasztókkal ellátható ételtároló dobozok például nagyon praktikusak lehetnek számunkra. A heti menü megtervezésében és a bevásárlólista összeállításában applikációk lehetnek segítségünkre, de egy szuper és nem mellesleg gyorsan elkészíthető recepteket tartalmazó szakácskönyv is ajánlatos.

Hogyan kezdjünk érdemben neki?

A gyakran fogyasztott ételeket gyűjtsük össze főétkezésenként csoportokba, ezután válasszunk napo(ka)t a főzésre. Általában a szerda és a vasárnap, ami a leginkább kivitelezhető a háziasszonyoknál. Határozzuk meg, hogy melyik fogásból hány adagot szeretnénk megfőzni.

3 úton is elindulhatunk!

Kötegelt főzés – Egy hatalmas adag a választott ételből, amiből mindenki annyit vesz, amennyit csak elfogyasztani szeretne, és sokan fagyasztanak le ebből későbbre is pár napra valót. Porciózás – Főként diétás étrendnél ajánlott, hogy az egyes fogásokat ki is adagoljuk és így várják a sorukat a hűtőben. Összetevők előkészítése – Ha ragaszkodtok a friss menühöz, keressetek hasonló alapanyagokból álló recepteket, mindent vágjatok fel, daráljatok le vagy hámozzatok meg előre, hogy később csak össze kelljen állítani az ételeket.

Amire nagyon figyelj!

A főzés, a hűtés és a csomagolás közben is figyeljünk az élelmiszerbiztonság szabályaira, hogy az étkezéssel kapcsolatos megbetegedésektől távol tarthassuk a családot. Az előre elkészített ételek összetevőktől függően ált. 2-5 napig állnak el a hűtőben tárolva. De fagyasztva se tartogassunk semmit sem túl sokáig! Jobb 3 hónapon belül elfogyasztani ezeket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.