2022.04.04. 15:24:40 6887 246

Tavaszi napfürdő, csak óvatosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagyon rövid és villámgyors felmelegedés után újra itt kopog a tél az ajtónkon, aminek mi, valljuk be, egyre kevésbé örülünk. Mégsem szabad elkeserednünk, hiszen az eső mostanában nagyon keveset esett, és a természetnek szüksége van a vízre, hogy igazán berobbanhasson. Tehát türelem és kitartás. A tavasz visszavonhatatlanul megérkezett, így próbáljuk kihasználni és kiélvezni minden csodálatos pillanatát.

Tavaszi napfürdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi napfürdő

A természet rendkívül gyorsan áraszt el ilyenkor bennünket minden szépségével. Még esőben is kellemes az illata az éppen virágzó gyümölcsfáknak. Érdemes ilyenkor is nagy sétákat tenni és tele szippantani a tüdőnket üdítő, oxigéndús levegővel. Ha pedig előbújik a felhők mögül a nap, az külön élvezetes ajándék számunkra. Azonban ebben a még kevésbé meleg időben is óvatosan kell bánnunk a napfürdővel. Már sorolom is, mire kell nagyon odafigyelnünk ebben az időszakban. Az első jelentős tévedés lehet a finom tavaszi napsütéssel kapcsolatban, hogy nem annyira káros, mint a nyári kánikulában tűző nap. Ez sajnos nem egészen fedi a valóságot. A helyzet és az igazság az, hogy a még gyenge melegű nap fénye ugyanolyan erős UV sugárzással égeti a bőrünket, mint a nyári napsütés. Ez azt jelenti, hogy védekezni is hasonlóan kell ellene. Nem feltétlenül szükséges nagyon erős napvédő krémmel védeni magunkat, de az óvatosság nem árt. Ez a kijelentés is csak akkor érvényes, ha a bőrünk nem túl fehér és érzékeny, illetve nem vagyunk napallergiásak. Ilyen esetben már ebben az évszakban is fokozottan kell vigyáznunk a bőrünkre, és használni az orvosunk által ajánlott védekezési módszereket.

Amennyiben nincs egészségügyi oka annak, hogy fokozottan védjük magunkat az UV sugárzástól, akkor is érdemes lassan és odafigyelve napfürdőzni. Viszont a D-vitamin nagyon fontos szervezetünk működése szempontjából. A boldogság érzését fokozza a napozás, és ha nem visszük túlzásba, csak jó hatással lehet ránk.

Érdemes minden apró alkalmat kihasználni, főleg a délelőtti és késő délutáni időszakokban. Tíz-tizenöt percnél tovább ne napfürdőzzünk direktben a nap felé fordulva. Ezt is inkább a nap több szakaszában tegyük, elosztva néhány alkalomra. Ha a reggeli kávénkat már a nap sugaraival kísérjük a teraszon vagy az erkélyen, egész napra megalapozhatjuk a hangulatunkat. Délután ugyanígy fogyaszthatjuk el az uzsonnánkat, ez már akár egy kellemes levezetése is lehet egy feszültebb munkanapnak.

A természetben tartózkodás alatt, ha nem erősen tűző napfényben sétálunk, a rövid pihenők alkalmával meg lehet szakítani a sétát egy kis napfürdőzésre. Kellemesen melegedhetünk át ilyenkor és minden rossz gondolat kirepül majd a fejünkből, ez szinte garantált.

Nagyon sokan szoláriumozással indítanak ebben az időszakban, és már felkészülten várják a nyarat. Ez jó ötlet tűnhet, de ezzel is csínján kell bánni. Nagyon figyeljünk arra, hogy a szoláriumhoz is hosszászokjon a bőrünk, használjuk közben a védő készítményeket. Akár már heti egy alkalom is elég lehet ahhoz, hogy nyárra, a napfürdőzéssel együtt egy szép alapszínt érjen el a bőrünk, minden káros mellékhatás nélkül. A napfürdőzős időszak előtt érdemes konzultálni a kozmetikusunkkal is. Bármilyen bőrhibánk van, esetleg gyanús anyajegyünk, azt mindenképp mutassuk meg egy bőrgyógyásznak mielőtt napra mennénk. Mindenképp oda kell figyelnünk a bőrünk megfelelő hidratálására ilyenkor és a frissítő, bőrradírozó pakolásokkal pedig csak fokozhatjuk a nap jótékony hatását. Ezeket se hagyjuk ki, megéri alkalmazni őket minden tavasszal.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.