2023.04.19. 17:15:00 8329 281

Szőrtelenítés és visszér? Ezekre nagyon figyelj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt az idő, hogy betervezzük a szőrtelenítő kezelések időpontját! Igen, ilyen optimistán… a tavasz már nem várathat minket olyan sokat, hogy kedvenc szoknyáink ismételten (és végre) bemutatásra kerülhessenek. Ezekhez a darabokhoz viszont kötelezőek a sima lábak!

Vénagyulladás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vénagyulladás

Igen ám, de sok nő küzd különféle, a lábak szépségével és egészségével kapcsolatos problémákkal, a legjellemzőbb ilyen kellemetlenségek a seprűvénás és - még kellemetlenebb esetben - a visszeres vénás betegségek. A lila és idővel dudoros láb is lehet szép sima, azonban nem mindegy, hogy milyen szőrtelenítő módszer árán!

Amit inkább felejts el!

A szőrtelenítéskor fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy a gyulladt vénák, amik sokszor fájdalmasan meg is duzzadnak, ne károsodjanak tovább. Ha kellemetlenséget tapasztalunk a szőrtelenítési folyamat során, váltsunk módszert!
A borotválást a már kidudorodó erek esetében szokták tiltani biztonsági okokból: Komoly gond lehet abból, ha az amúgy is sérülékeny és merev érfalak megsérülnek!
A szőrtelenítő krémek használatától pedig egyenesen a gyártók tiltják el a visszeres bőrfelülettel rendelkező hölgyeket.

Amit orvosi javallat mellett megpróbálhatsz!

A vénás betegség nem játék! Fontos, hogy megfelelő étkezéssel és mozgásformával kiegészítve kezeld a kezelőorvosod utasításai szerint a problémát.
Sokan nem is gondolnák, de a vénás lábak szőrtelenítéséhez engedélyezett módszerek közül sem mindegy, hogy melyikkel érjük el a szőrmentes, sima hatást!
Mindenképpen kérjük ki szakember tanácsát arra vonatkozólag, hogy az általunk választott módszer tényleg biztonságos-e a számunkra!

Az önmagában is fájdalommal járó gyantázás és ennek “gépesített változata” az elektromos epilálás az extra fájdalomérzet miatt sokak szerint már seprűvénás lábakon sem ajánlott, viszont ez inkább a bőrfelszínhez közeli rétegeket érinti, és a tévhitekkel ellentétben a gyanta rövid ideig érezhető hője sem okoz (akkora) károkat, mint korábban hitték. Így ránk - és orvosunkra - van bízva, hogy élünk e ezekkel a lehetőségekkel.

Érdekes, de lézeres kezeléssel nem csupán szőrteleníteni lehet, hanem a kevésbé sérült, pókháló szerűen megjelenő kisebb erek is kezelhetők lehetnek vele. Természetesen ezt a két kezelést nem ugyanolyan hullámhosszon végzik, de reménykeltő, hogy a visszeres láb is lehet tartósan sima általa.
Hasonló a helyzet az IPL, azaz villanófény terápiával, viszont ez a kezelés kissé fájdalmas is lehet, és ideiglenes bőrirritáció is felléphet az alkalmazása során!

Forrás: www.doctorpedia.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.