2023.08.09. 08:30:00 6114 212

Színtípusod ismerete a hajszínválasztásban is segítségedre lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A színtípusuk ismerete hatalmas segítséget nyújthatnak a nőknek a ruháik és sminkjük színeinek kiválasztásában, mivel ezáltal lehetőségük van kiemelni a természetes szépségüket, valamint harmonikus megjelenés érhető el ezzel. Az egyéni színtípusokat négy fő kategóriába sorolják: tavasz, nyár, ősz és tél. Ezeket a színtípusokat alapvetően a bőr, a szemszín és a természetes hajszín alapján határozzák meg.

Erő a vörös hajban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erő a vörös hajban

A ránk jellemző színtípus ismerete segít harmonizálni öltözékünket és a kiegészítőket a bőr, a haj és a szem színével, ami önbizalmat adhat ahhoz, hogy egyedi stílusunk és személyiségünk minél stílusosabban jelenhessen meg. Azonban ezeket az ajánlásokat sem kell maradéktalanul követnünk, vigyünk belőle annyit, amitől jól érezzük magunkat a bőrünkben (és ruháinkban).

Rövid áttekintés a színtípusokról

Tavasz

A tavaszi típusú hölgyeknek általában világos bőrük, meleg árnyalatú hajuk (aranyszőke) és szemszínük van. Jól állnak nekik az élénk és fényes színek, mint például a korall, az arany, a sárga, vagy a türkiz.

Nyár

A nyár nők szintén világos bőrűek, amely hajlamosabb a leégésre. Hajszínük jellemzően világosbarna vagy sötétszőke, a szemük általában kékes-zöld vagy szürke árnyalatú. A nyár típus jól mutat a pasztell és hideg árnyalatú színekben, mint például a púder, a halványlila, a pasztell kék, és a világos zöld.

Ősz

Az ősz típus bőrszíne melegebb, gyakran olajos tónusú, a hajszínük pedig barna, gesztenye vagy vöröses árnyalatú. A szemszíne lehet mogyoró- vagy sötétbarna, esetleg zöldes színű. Az ősz típusú hölgyeknek a meleg, mély és földszínek, mint például a narancssárga, az olajzöld és mélybordó, állnak jól.

Tél

A tél típus képviselőinek ugyancsak világos a bőrük, amely erőteljes kontrasztban áll a hajuk és a szemük színével. Hajszínük lehet sötétbarna, fekete, valamint akár sötétszőke is, a szemszínük jellemzően sötétbarna, kék vagy zöld. A tél típusú nőkhöz a hideg árnyalatú, de élénk színek ajánlottak, többek között a királykék, a mély rózsaszín vagy az élénk piros, azonban ők fehér színű ruhákban is jól mutatnak.

Hajszínváltás színtípusok szerint

Ha az eredeti hajszínünket szeretnénk megváltoztatni, akkor is érdemes a színtípusunknak megfelelő színek közül választani, hogy biztosan harmonizáljon a bőrünk és a szemünk színével.

Tavasz típus: A meleg tónusú, aranyszínű hajszínekkel nehezen lőhetünk mellé: A mézszőke, az aranyvörös vagy a mély világosbarna színek közül bátran választhatunk.

Nyár típus: Ahogy a ruházatban, úgy frizurában is a hidegebb árnyalatokat érdemes választani: A közép- vagy világosbarna, a hamvas szőke, valamint a még mindig trendi hamvas rózsaszín vagy lila hajszínek tökéletesek lehetnek.

Ősz típus: A mély, meleg színeknél maradva válasszunk a mélybarna, a vörösesbarna, a rézvörös vagy a gesztenye árnyalatok közül.

Tél típus: A fekete és a sötétbarna mellett a hamvas szőke és az élénk platina szőke színek is megfelelőek lehetnek, ha elég karakter arcunk van. Vigyázzunk arra, hogy hajszínünk világos szín választásakor se sápasszon bennünket.

A nekünk és magunkon tetsző hajszínt természetesen a divat és az egyéni ízlésünk is befolyásolhatják, így az eltérhet a típusunknak ajánlottól. Ilyenkor a hajfestés előtt érdemes kikérni egy színszakértő vagy a fodrászunk segítségét a legmegfelelőbb hajszín kiválasztásához.

Forrás: dietaesfitnesz.hu, anuschkarees.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.