2023.08.09. 08:30:00 6112 212

Színtípusod ismerete a hajszínválasztásban is segítségedre lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A színtípusuk ismerete hatalmas segítséget nyújthatnak a nőknek a ruháik és sminkjük színeinek kiválasztásában, mivel ezáltal lehetőségük van kiemelni a természetes szépségüket, valamint harmonikus megjelenés érhető el ezzel. Az egyéni színtípusokat négy fő kategóriába sorolják: tavasz, nyár, ősz és tél. Ezeket a színtípusokat alapvetően a bőr, a szemszín és a természetes hajszín alapján határozzák meg.

Erő a vörös hajban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erő a vörös hajban

A ránk jellemző színtípus ismerete segít harmonizálni öltözékünket és a kiegészítőket a bőr, a haj és a szem színével, ami önbizalmat adhat ahhoz, hogy egyedi stílusunk és személyiségünk minél stílusosabban jelenhessen meg. Azonban ezeket az ajánlásokat sem kell maradéktalanul követnünk, vigyünk belőle annyit, amitől jól érezzük magunkat a bőrünkben (és ruháinkban).

Rövid áttekintés a színtípusokról

Tavasz

A tavaszi típusú hölgyeknek általában világos bőrük, meleg árnyalatú hajuk (aranyszőke) és szemszínük van. Jól állnak nekik az élénk és fényes színek, mint például a korall, az arany, a sárga, vagy a türkiz.

Nyár

A nyár nők szintén világos bőrűek, amely hajlamosabb a leégésre. Hajszínük jellemzően világosbarna vagy sötétszőke, a szemük általában kékes-zöld vagy szürke árnyalatú. A nyár típus jól mutat a pasztell és hideg árnyalatú színekben, mint például a púder, a halványlila, a pasztell kék, és a világos zöld.

Ősz

Az ősz típus bőrszíne melegebb, gyakran olajos tónusú, a hajszínük pedig barna, gesztenye vagy vöröses árnyalatú. A szemszíne lehet mogyoró- vagy sötétbarna, esetleg zöldes színű. Az ősz típusú hölgyeknek a meleg, mély és földszínek, mint például a narancssárga, az olajzöld és mélybordó, állnak jól.

Tél

A tél típus képviselőinek ugyancsak világos a bőrük, amely erőteljes kontrasztban áll a hajuk és a szemük színével. Hajszínük lehet sötétbarna, fekete, valamint akár sötétszőke is, a szemszínük jellemzően sötétbarna, kék vagy zöld. A tél típusú nőkhöz a hideg árnyalatú, de élénk színek ajánlottak, többek között a királykék, a mély rózsaszín vagy az élénk piros, azonban ők fehér színű ruhákban is jól mutatnak.

Hajszínváltás színtípusok szerint

Ha az eredeti hajszínünket szeretnénk megváltoztatni, akkor is érdemes a színtípusunknak megfelelő színek közül választani, hogy biztosan harmonizáljon a bőrünk és a szemünk színével.

Tavasz típus: A meleg tónusú, aranyszínű hajszínekkel nehezen lőhetünk mellé: A mézszőke, az aranyvörös vagy a mély világosbarna színek közül bátran választhatunk.

Nyár típus: Ahogy a ruházatban, úgy frizurában is a hidegebb árnyalatokat érdemes választani: A közép- vagy világosbarna, a hamvas szőke, valamint a még mindig trendi hamvas rózsaszín vagy lila hajszínek tökéletesek lehetnek.

Ősz típus: A mély, meleg színeknél maradva válasszunk a mélybarna, a vörösesbarna, a rézvörös vagy a gesztenye árnyalatok közül.

Tél típus: A fekete és a sötétbarna mellett a hamvas szőke és az élénk platina szőke színek is megfelelőek lehetnek, ha elég karakter arcunk van. Vigyázzunk arra, hogy hajszínünk világos szín választásakor se sápasszon bennünket.

A nekünk és magunkon tetsző hajszínt természetesen a divat és az egyéni ízlésünk is befolyásolhatják, így az eltérhet a típusunknak ajánlottól. Ilyenkor a hajfestés előtt érdemes kikérni egy színszakértő vagy a fodrászunk segítségét a legmegfelelőbb hajszín kiválasztásához.

Forrás: dietaesfitnesz.hu, anuschkarees.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...