2022.12.15. 12:20:00 6214 237

Sütés mellett nagytakarítás? Erre a 6 dologra ügyelj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kipipáltad szeptemberben az őszi nagytakarítást? Sajnos az már a múlté, akár vársz vendégsereget az ünnepekre, akár nem, akkor is neki kell állni újra ráncba szedni a lakást. De legalábbis a központi helyiségeket illik makulátlanná varázsolni.

Karácsonyi nagytakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi nagytakarítás

A nagy bevásárlás és a rengeteg sütni és főzni való mellett mikor is tudnánk időt szakítani még egy rendes takarításra is? Aki elsajátított a zónázó takarítás minden csínját és bínját, bizony most kissé könnyebb helyzetben van, hiszen pontosan tudja, mivel hogyan áll.

Hogy ne arcpakolással az arcunkkal rohangáljunk a tűzhely és a felporszívózandó szőnyeg között - miközben a vendégek érkezéséig hátralévő időt próbáljuk mindhiába nyújtani - tervezzük meg a vendégvárás folyamatait!

Írj listát a teendőkről!

Banálisan hangzik, de egy check-lista ebben az időszakban is hatalmas mankónk lehet. Ha pedig igazi profi szervező szeretnél lenni, a naptáradba is bejegyzed, melyik pontra mikor és mennyi időt szándékozol szánni!

Állítsd hadrendbe a segítőket!

Az én házam az én váram, de a gyerek szobája igazi barlang? Ezt ne hagyd! Minél előbb elvárod a gyerkőctől, hogy kivegye a részét (életkorának megfelelően) a rendrakásból, annál előbb élvezhetitek a csapatmunka előnyeit.
A férfiak is sokat tudnak segíteni, amennyiben türelmesen elmagyarázod nekik, mit és miért kérsz tőlük, és azt hogyan érdemes elvégezni. Akkor se akadjunk fent, ha saját megoldást választanak, hiszen a végeredmény a lényeg!

Takaríts a helyes módon!

Való igaz, hogy ahány ház annyi szokás, de vannak örök érvényű praktikáink, amelyek mindenhol bevethetők a nagyobb hatékonyság érdekében. Még csak nagy ördöngösségekre sem kell gondolni! Ismételd át, hogyan lesz gyorsabb a takarítás!

Használd ki a holtidőket!

Bármilyen csábító is, amíg a sütő dolgozik, ne feledkezzünk bele a mobilunkba! Mérjük fel, hogy mennyi időnk van a következő konyhai folyamatig, és szaladjunk el pl. kimosni a kádat a sütési idő alatt. Egy időzítő nagyon sokat segít abban, hogy ne készüljön túl a sütőben készítendő étel. Amíg pedig a mosogatógép le nem jár, tegyünk fel egy hajpakolást és egy arcmaszkot.

A nagy dolgokat ne hagyd a vendégek érkezésének napjára!

Ahogy csak azt készítsd el aznap, amit nem érdemes előre megfőzni, úgy csak azokat a mozzanatokat halaszd az ünneplés napjára, amiket amúgy is megcsinálnál minden nap.
A vendégek a közös élmény miatt érkeznek, nem házvásárlók: Koszban biztosan nem várod őket, így ne hajszold agyon magad a röpke életű tükörfényes felületekért!

Hangolódj rá az eseményre!

A sütés és a takarítás ne öltsön óriási mértékeket, mert abból akkor is futkosás lesz, amikor már megérkeztek a vendégeid. Sokkal emlékezetesebb és hangulatosabb lesz az együtt töltött idő, ha kisimultabb és összeszedettebb vendéglátóként koordinálod az eseményeket.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.