2024.04.24. 17:49:48 6864 262

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Ropogós, friss kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropogós, friss kenyér

Egyre többen bólintanak rá arra, hogy mindenképpen megéri otthon elkészíteni a kenyeret.

Hogy miért? Mindennek több oka is van, amelyek közül most hozunk néhányat.

A házilag készített kenyér tartósítószer nélkül kerül az asztalra – melynek az egyik indoka az, hogy villámgyorsan el fogjuk fogyasztani, tehát fölösleges bajlódni a tartósítással.

Mivel az összetevőkről magunk gondoskodunk, így nagyobb eséllyel kiküszöbölhetjük az esetlegesen allergiát okozó alapanyagokat.

Saját ízlésünkre és étvágyunkra szabhatjuk az elkészítendő kenyerünket – ezzel a hozzáállással megkímélhetjük magunkat a pazarlástól, hiszen annyit sütünk, amennyire éppen szükségünk van.

Ma már a kenyérsütés is lehet szórakoztató – van, aki egyenesen hobbiként tekint erre – és időhatékony, főként abban az esetben, ha be tudunk szerezni egy kenyérsütő gépet. Ugyanakkor, ha a kedvünk úgy kívánja, akár a hagyományos kenyértészta gyúrás mellett is dönthetünk. Ez a határozott és ismétlődő mozdulatokat kívánó kenyértészta „megdolgozás”, stresszoldásra vagy meditációra is alkalmas. Sőt, a gyermekek is nagy örömüket lelhetik abban, ha részt vehetnek egy családi kenyérsütésben.

Családi és baráti összejövetelekre, ünnepekre készülve meglephetjük a vendégeinket a saját magunk által készített kenyérspecialitásokkal – csak bírjunk betelni a sok elismeréssel, mely legalább olyan szükséges lehet, mint só az ételbe.

Egy idő után már oly nagy örömünket lelhetjük a házi kenyérkészítés műveletében, hogy meg sem fordul a fejünkben boltból vásárolni a családi asztal központi étkét.

Minden kenyérkészítés egyúttal kreativitás-karbantartás is, melynek hatására talán sikerül olyan változattal is előrukkolnunk, melyről már régóta álmodoztunk – amellyel úgymond valóra válthatjuk a saját ízlelőbimbóink álmát.

Amellett, hogy egészséges csemege kerülhet minden alkalommal az asztalunkra, még a pénztárcánkat is megkímélhetjük a fölös kiadásoktól – hiszen az amúgy kis kiadások is idővel nagy összegek szülőivé válhatnak.

A kenyérsütés lehet egy terápiás folyamat, mely alkalomból belevághatunk egy több órát igénybe vevő kenyér elkészítésébe. Mindazonáltal, főként időhiány esetén, olyan receptek is a rendelkezésünkre állnak, melyeket akár egy fél óra múlva az asztalra tehetünk.

Az otthoni kenyérsütés fenntartható, környezetbarát megoldást kínálhat számunkra – hiszen nem lesz szükség fölösleges (gyakran műanyag) csomagolóanyagokra. Ugyanakkor kiiktathatjuk a szállítási költségeket is. Kedvet kaptál a sütéshez? Nos, akkor hol is van a nagyi receptje?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...