2016.09.17. 08:35:07 12338 253

Spórolj gyorsan sokat – „Létmentő” ötletek a hónap végére (is)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hónap utolsó néhány napja, esetleg utolsó hete sokaknál kényes időpont, már ami a bevásárlást és úgy általában a kiadásokat illeti. Ilyenkor van csak igazán szükség a már általános iskolában megszerzett, majd középiskolában tovább bővített matematikatudásra. És néhány spórolós tipp is jól jön.

Spórolj! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spórolj!

A spórolást persze már a hónap elején elkezdheted, így több jut majd az utolsó néhány napra is.

Spórolj…

... bevásárláskor

Ugyan biztos nagyon kedvesek a közeledben lévő kis élelmiszerüzlet eladói és mindig tudják, mire van szükséged, anyagilag nem biztos, hogy megéri itt tartani a nagybevásárlást. Keresd a nagyobb élelmiszerüzleteket, szupermarketeket, ha több dolgot szeretnél venni, mert itt a kínálat is nagyobb és azért olcsóbban is be tudsz vásárolni. Persze, egy-egy apróságért és néhány kedves szóért vagy friss pletykáért érdemes a családias hangulatú üzletet meglátogatnod.

... még mindig a bevásárláskor

Írj bevásárlócetlit és használd is! Jól gondold végig, mi az, amire szükséged van, írd össze otthon és célirányosan menj végig az üzleten. Ne „bóklássz” a sorok között, mert hamar a kosaradba kerülhetnek olyan dolgok is, amire valójában nincs is szükséged.

... a folyadékbevitelkor

Odafigyelsz a napi folyadékbevitelre, ám ezt nagyrészt drága, és nem mellesleg cukrozott gyümölcsitalokkal teszed? Mind a spórolás, mind az egészséged érdekében érdemes átállnod az ásványvízre, csapvízre.

... a tisztálkodáskor

Persze, ez nem azt jelenti, hogy csökkentsd a fürdések számát!:-) Csupán a kádban való ejtőzés helyett válaszd a gyorsabb és költséghatékonyabb zuhanyzást. Tested beszappanozása alatt például el is zárhatod a vizet, csak az öblítéskor nyisd meg újra.

... az otthoni munkák során

Ha évente maximum csak kétszer használnál fúrógépet vagy egyéb barkács- és konyhai eszközt, nem biztos, hogy érdemes megvenni. A családban, barátok között biztos van olyan, aki már beruházott egyre, ilyenkor nyugodtan kérd kölcsön. Cserébe persze majd Te is kölcsönözhetsz valamilyen eszközt, ami Neked van.

... a ruházkodáson

Reneszánszukat élik a használtruha kereskedések, tisztességes nevükön a turkálók. Ha kicsit újítanál a ruhatáradon, de a butikok, üzletek kínálata túl drága most számodra, vesd bele magad a ruhahalomba. Igazi kincsekre is bukkanhatsz és szórakozásnak sem utolsó, akár egy barátnős program is lehet belőle.

... a közlekedésen

Hagyd az autódat is pihenni is egy kicsit és szállj buszra, vonatra, villamosra, vagyis tömegközlekedj! Talán még a szokásos munkába menetelt is sikerül feldobnod kicsit, ha részese leszel a reggeli rohanó forgatagnak.:-)

... az ajándékozáson

Persze, biztos, hogy akkor jut eszedbe, hogy az adott hónapban még valakinek szüli- vagy névnapja is lesz, amikor már igencsak a hónap végét járjátok. Hát készíts valamit saját magad! Rengeteg kedves, saját kezűleg készíthető ajándék létezik, elő a kézügyességgel, fantáziával! Nem csak olcsóbb így a meglepetés, hanem sokkal személyesebb is.

Forrás: haushaltsgeld.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...