2023.08.26. 08:32:54 6560 219

Rémálom a fodrászszalonban. Megéri?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte teljesen természetes, hogy belépünk egy fodrászszalonba, és attól a pillanattól gondolkodás nélkül megbízunk a szakemberben. Azt hisszük, hogy a pénzünkért a létező legjobbat kapjuk és boldogságtól repesve, gyönyörűen lépünk ki a műhely ajtaján. Legtöbbször ez így is van. Megszépülve és elégedetten távozunk a szalonból, és nem is sejtjük, hogy sajnos gyakran előfordul, hogy többet ártottunk a hajunknak röpke másfél óra után, mint amit hónapok alatt rendbe tudunk majd hozni. Hogyan? Ugye ez egy jó kérdés. Vannak ugyanis olyan apró trükkök, melyeket a fodrászok bevetnek a gyors siker érdekében, de ezzel hosszabb távon bizony roncsolhatják a hajat.

A fodrásznál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A fodrásznál

Egyes kezelések például egész egyszerűen nem érik meg az árukat. Lehet, hogy azonnal nem is tűnik fel nekünk az okozott kár, de akár néhány héten belül már szembetűnő lehet a negatív változás. A haj botox kezelés rendkívül népszerű. Ezzel a speciális készítménnyel a haj simává, fényessé és rugalmassá válik. Néhány árnyalattal világosítja is a haj színét. Az eredmény szinte azonnali, látványos és igencsak kecsegtető. Két-három hónap múlva a botox hatása elmúlik. Ha nem ismételjük meg a kezelést akkor a hajunk pontosan ugyanúgy fog kinézni, mint előtte, sőt, lehet, hogy rosszabbul. Hogy újra olyan hatást érjünk el egyre gyakrabban kell megismételnünk a kezelést, ami nem kevés pénzbe kerül.

Sok szalonban máig divat a forró ollóval történő hajvágás. Ez jóval többe is kerül, mint a hagyományos hajvágás. Ehhez speciális ollóra van szükség, hogy felmelegítsék a hajvégeket, ami megelőzi a töredezést. Ha rendszeresen vágatjuk a hajunkat a töredezés így is megelőzhető, vagyis erre a módszerre nem is lesz szükség. Legtöbbször egyszer veszik igénybe, gyakrabban ennek nincs is sok értelme.

A haj laminálás is elég sok csalódást okoz a vendégeknek. A haj ettől valóban fényes és sima lesz, de amint a hatóanyag kimosódik a hajból ezt a procedúrát is kezdhetjük előlről. Nem biztos, hogy megéri.

A keratinos helyreállítás is hasonlóan működik. A valóságban ezek nem a hajat táplálják, csak a felszínét és a kinézetét változtatják meg elég rövid időre. Tartós és egészséges hatást nem váltanak ki hosszabb távon.

A haj festése is kényes kérdés. Legtöbb hölgy nem elégedett a saját, természetes hajszínével. Melíroztatnak, szőkítenek, és drágábbnál drágább hajfestékekre költenek vagyonokat, hogy kitűnhessenek a hajszínükkel a tömegből. Az igazság azonban az, hogy ezek a kezelések is hosszabb távon nagyon károsak tudnak lenni. Mivel pedig szinte mindenki valahogyan festeti a haját, lassan ott tartunk, hogy az a feltűnőbb, ha valaki nem ezt teszi. Érdemes elgondolkodni azon, hogy most azzal válhatunk különlegessé, hogy teljesen természetes színű a hajunk. Ezen kívül sajnos az is előfordulhat, hogy a fodrász nem azt az alapanyagot használja, amit ki is fizettet velünk.

Olyan is előfordulhat trükkösebb fodrász esetében, hogy a megkérdezésünk nélkül „ápolja” a hajunkat valamivel, amit mi nem is kértünk, végül pedig, arra hivatkozva, hogy drága alapanyagot használt, hogy megszépüljünk, a fodrászkodás akár a duplájába is kerülhet, mint amire számítottunk eredetileg. Érdemes ezt mindenképp előre tisztázni és kicsit odafigyelni.

Arra is érdemes figyelnünk, hogy a fodrászunk milyen képesítésekkel rendelkezik. A jól képzett szakembert ezen a területen is érdemes megbecsülni és ebben az esetben, ha valóban meg vagyunk elégedve vele, akkor nem másra váltani.

Végül, de nem utolsó sorban, egy jó tanács: ha nem a fodrásztól várunk azonnali csodát, hanem hosszú távon gondolkodunk és gondoskodunk magunkról, érdemes vitaminokat fogyasztanunk, melyektől a hajunk és a bőrünk is szépülni fog. Nem véletlenül mondják, hogy a szépség belülről fakad. Ez valóban így van. Az egészséges haj a legszebb.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...