2017.01.16. 08:30:15 12074 325

Reggel kávé nélkül? Lehetetlen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nálad is a rutin része a napindító kávé felhörpintése? Csak néhány korty kora reggel és mindjárt derűsebben látod a világot, ugye? El tudnád képzelni, hogy esetleg le kell mondanod erről a reggeli élvezetről? Van, akinél ez lehetetlen küldetés!

Reggeli kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli kávé

Pedig lehet, tolnunk kell egy kicsit a reggeli kávé elfogyasztását, mondjuk délelőttre. A Maryland-i Egyetem tanulmánya szerint ez a korai nedű többet árt, mint használ.

Miért is?

Azért az emberi test úgy van kitalálva, hogy bírja a reggeli ébredéseket mindenféle külső támogatás nélkül. Ébredés után, nagyjából 8 és 9 óra között a legmagasabb szerveztünk kortizolszintje, mely többek között a stressz feldolgozásában, illetve elviselésében segédkező hormon. Emellett támogatja is testünket ebben az ébredési szakaszban, valamint segít minket az éberség és a figyelem fenntartásában. Tehát ha testünk amúgy is támogatva van, felesleges ilyenkor még „külső segítséget”, tehát kávét igénybe venni.

Mi lehet a következmény?

Ha testünkben a kortizol szintje magas, és erre még „rá is kávézunk”, egy idő után immunissá válunk erre a koffeinre és mindig nagyobb dózis kell ahhoz, hogy érezzük a kávé hatását.

Akkor most éljünk kávé nélkül?

Természetesen nem kell lemondanunk az itókáról, csupán annyit kell tennünk, hogy kicsit későbbre, mondjuk fél 10 és fél 12 közé toljuk az első kávé elkortyolását, mivel ilyenkor csökken testünk kortizolszintje. Mivel e hormon mértéke szervezetünkben délután 2 óra körül ugyancsak alacsony, így a délutáni frissítő kávé elfogyasztása ilyenkor a legideálisabb.

Forrás: miss.at, hazipatika.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában