2023.10.24. 17:25:00 7955 303

Püré helyett palacsinta és krémes? Maxold ki a gesztenyét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sült és a főtt gesztenye valóban nagyon finom, de talán a legmacerásabb finomság a szezonban. Hála az égnek manapság már nem csak a tartósítószerrel és cukorral telenyomott gesztenyepüréket találjuk meg a kínálatban, ezért sütéskor jobb helyzetben vagyunk. A gyerekek természetesen odáig vannak a tejszínhabbal kínált gesztenyepüréért, de mi bátran emelhetjük a tétet!

Egy tál gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy tál gesztenye

Mivel a fúziók különösképpen jól szoktak mostanság elsülni, így bátran próbálkozhatunk mi is kedvenc ételeink és desszertjeink szezonális átalakításával minden egyes évszakban:
Készíthetünk igazi őszi desszertként gesztenyekrémmel töltött palacsintát, aminek a tetejét tejszínhabbal díszíthetjük. A gesztenyés krém elkészítése egyáltalán nem ördöngősség!

Gesztenyés töltelék palacsintába

Hozzávalók:

400 gr cukormentes gesztenyepüré
2-3 ek. méz
fél tk. vanília kivonat vagy rumaroma
negyed tk. őrölt fahéj

Elkészítés:

A gesztenyepürét törjük át villával, majd sorban adagoljuk bele a kimért alapanyagokat. Ezeket előzőleg a mézbe is keverhetjük, de mindenképpen keverjük el jól a fűszert a pürében.

Amennyiben igazi gesztenye imádók vagyunk, készíthetünk réteges pohárkrémet vagy francia krémeshez hasonló süteményt is az ősz isteni ajándékából!

Gesztenyés krém pohárkrémhez vagy krémeshez

Hozzávalók:

200 gr cukor
200 ml víz
500 gr gesztenye (otthon főtt vagy cukormentes massza)
1 tk. vanília kivonat
egy csipet só
1 ek. rum

Elkészítés:

Egy serpenyőben keverjük bele a vízbe a cukrot, majd anélkül, hogy odaégetnénk, készítsünk aranybarna, folyékony karamellt.
Amennyiben friss gesztenyét használunk a puhára főzött gesztenyét meg is kell még hámoznunk, majd úgy összetörnünk, végül a gesztenyemasszába keverjük bele a karamellt.
Végül adjunk hozzá egy csipet sót, valamint egy kevés rumot és vanília aromát is.

Az elkészült krémből tökéletes pohárkrémet tudunk a családunk ízlése szerint rétegezni, vagy cukrászhabot készítve és azzal lazítva a gesztenyés krémet krémesek receptjét is ősziesíthetjük vele.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.