2015.05.23. 17:31:48 11225 268

Puffadsz? Ezeket az ételeket kerüld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ebéd maga volt a tökély, de már megint felpuffasztott valami? Szörnyű érzés, mintha hirtelen egy lufi tekeredett volna a derekad köré, ami csak arra vár, hogy egy óriási tűvel kipukkaszd. Sajnos, megszüntetni nem ilyen egyszerű a problémát, úgyhogy inkább kerüljük el!

Puffadás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Puffadás

De mégis hogyan?

A válasz egyszerű, a kivitelezés kicsit nehezebb: sajnos el kell felejtenünk bizonyos ételeket.

Szárított gyümölcsök

Legyen óvatos a szárított gyümölcsök fogyasztásával az, aki fruktóz intoleranciában szenved, mert ezek a finomságok a puffadás mellett hasmenést, gyomorgörcsöt, szélsőséges esetben veszélyesen alacsony vércukorszintet okozhatnak.

Ha szereted a fűszeres ételeket, esetleg a mexikói vagy kínai konyha specialitásait, csak csínján velük. A fűszerek, és főként a só okozhatnak puffadást, illetve gyomorfájdalmat. Sőt, a túl sok só a vesét is károsíthatja.

Mandulatej

Habár kitűnő alternatívája (főként a laktózérzékenyek esetében) a tehéntejnek, azért vigyázni kell vele. Nem árt figyelni, hogy milyen mértékben tartalmazza a karragén nevű anyagot, mert ez bizonyos mennyiségben akadályozhatja az ásványianyag-felvételt, és allergiás reakciót válthat ki.

Joghurt

Igen, igen, a joghurt alapesetben jót tesz az emésztésnek. Ám a bennük lévő laktóz és (gyümölcsjoghurtok esetén) a cukor kombinációja fájdalmas lehet az érzékenyebb gyomor számára. Válassz cukor-, illetve laktózmentes termékeket, illetve törekedj arra, hogy ne lefekvés előtt fogyaszd el ezeket.

Energiaszeletek

Ha gyorsan kell az energia, ráadásul alacsony kalóriatartalmú nasit szeretnénk, általában energia- vagy müzliszelet után nyúlunk. Ám az ezekben lévő savó és szója rendszerint puffadást okoz. Inkább készítsd el a finomságot házilag!

Készételek

Segítségükkel szinte 0 másodperc alatt kész az ebéd, de sajnos tele vannak tartósítószerekkel, és rengeteg sóval, így gyakori fogyasztásuk súlygyarapodáshoz, puffadáshoz, és később magas vérnyomáshoz vezethet.

Cukormentes rágógumi

Természetesen, ha normális időközönként rágóval hozod helyre szád PH-értékét, az nem baj. De a cukormentes rágógumik túlzásba vitt fogyasztása, a benne lévő szorbitolnak köszönhetően, a has puffadásához, hasmenéshez vezethet.

Forrás: woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.