2023.10.19. 17:20:00 7190 254

Poke, ami nem "mon", hanem bowl: Rétegezd hawaii módra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A poke bowl egy hawaii eredetű, de japán gyökerekből táplálkozó étel. Történt ugyanis, hogy japánok egy nagyobb csoportja költözött át a hawaii ültetvényekre, és óhatatlanul hatott konyhaművészetük az ottani gasztronómiára. A poke bowl hagyományosan nyers halat tartalmaz, azonban a hazai éttermek a mi ízlésünkre szabottan tálalják.

Poke bowl - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Poke bowl

A poke bowl éppen attól olyan zseniális, hogy ezernyi féleképpen el lehet készíteni aktuális kedvünktől függően, csupán sokféle friss alapanyagra lesz szükségünk. előre megfőzni pedig csak a magyar konyhában nyersen nem fogyasztandó összetevőket kell.

A poke bowl - azaz poke tál - egy mélyebb tálban szolgálandó fel, és a kiválasztott hozzávalók gusztusos rétegezésével jön létre. A rendkívül színes étel sokféle, egymással harmonizáló ízt és textúrát tartalmaz, és a maga egyszerűségében nagyszerű!
Ha ez tényleg így van, akkor miért eszik az emberek az éttermekben, ahelyett, hogy otthon dobnánk össze? Nos, a minőségi alapanyagok beszerzése kissé macerás lehet, ha nincs bejáratott lelőhelyünk, pl. egy közeli japán bolt.

Készítsünk poke tálat!

Az első lépés, hogy vagy vágjunk össze friss leveles salátát kisebb darabokra, vagy főzzünk ki valamilyen különlegesebb rizst. Ez lesz az alap, amire a fehérje forrásunkat halmozzuk.
Mivel kevesen szeretnek nyers húst enni, ezért a halat vagy ehelyett a garnélarákot vagy a csirkét, esetleg a tofut készítsünk el ízlésünk szerint, majd vágjuk fel vékony szeletekre vagy kisebb kockákra. Én főtt tojást teszek rá a salátaágyra.

Ezután jöhetnek az ételt színesítő hozzávalók! Ebből max. 3-4 félét érdemes összeválogatni, figyelve arra, hogy passzoljon majd egymáshoz a végeredmény. Szokás beletenni koktélparadicsomot, mangót, cukkinit, retket, uborkát, feta sajtot, rukkolát, lilahagymát, csicseriborsót, répát, kukoricát, de amit semmiképpen sem érdemes kihagyni belőle, az az edamame bab!
Ezt a harmadik réteget azonban nem úgy teszik rá a 2. rétegre, hogy összekeverik a választott alapanyagokat, hanem cikkenként teszik egymás mellé.

Végezetül az apró, roppanós adalékok közül kerül egy-egy a színes étel tetejére szezámmag, kesudió, dió vagy mandula formájában. Ezt az egészet öntsük aztán le az egyedi poke bowl ízeihez leginkább passzoló szósszal.
Szója- vagy teriyaki szósszal a legautentikusabb, de teljesen elfogadott, ha mi inkább extra ízesítésű majonézzel, joghurttal vagy balzsamecettel, illetve sima olívaolajjal koronázzuk meg a nagyon egészséges hawaii ételt.

A kulináris élvezeteket megfejelve desszertként előkerülhet a mochi (japán édesség) is.

Forrás: www.takeaway.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...